Τετάρτη 8 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δυνατές στιγμές του σύγχρονου τραγουδιού

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου, μαζί επί σκηνής κάθε Σάββατο, από 18 Γενάρη, στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ. 210.9226.975) αφηγούνται τις πιο δυνατές στιγμές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Υπενθυμίζουν το επίκαιρο πολιτικό τραγούδι, ανατρέχουν στους μεγάλους ποιητές και ζωντανεύουν με σεβασμό το γνήσιο λαϊκό τραγούδι.

«Η τέχνη δεν αλλάζει τον κόσμο αλλά μπορεί να τον κάνει καλύτερο, να του μιλήσει για τις ουσιαστικές αξίες, με τις οποίες αξίζει να ζήσουμε», λέει ο Θάνος Μικρούτσικος και συνεχίζει: «Το κατακερματισμένο "εμείς" δεν βγάζει πουθενά», έτσι και στις κρίσιμες στιγμές η ουσία έβγαινε από τη συλλογικότητα και οι συσπειρωμένες παρέες έγραφαν ιστορία.

Τα μουσικά έργα του Θάνου Μικρούτσικου, από «Τα Πολιτικά τραγούδια» έως τη «Μουσική πράξη στον Brecht» και από τον «Σταυρό του Νότου» και το «Εμπάργκο» έως του «Αιώνα την Παράγκα» και τον «Αμλετ της Σελήνης» είχαν πολλαπλούς στόχους και χιλιάδες αποδέκτες, ανιχνεύοντας λογοτεχνικά, ποιητικά, θεατρικά κείμενα, άνοιγαν νέους δρόμους στην ψυχαγωγία, στην παιδεία και στην πεμπτουσία της μουσικής εντέλει.

Μαζί τους: Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά, ενορχηστρώσεις). Ακης Κατσουπάκης (πιάνο, ενορχηστρώσεις). Ακης Γαβαλάς (τύμπανα). Γιάννης Γρυπαίος (μπάσο). Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι). Κώστας Μιχαλός (κιθάρα). Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κορρές. Ωρα έναρξης: 10.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ