Τετάρτη 8 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενίσχυση των επιχειρηματιών τάζει η κυβέρνηση

«Κόκκινο χαλί» στους μεγαλοεπιχειρηματίες κάθε κλάδου στρώνει η κυβέρνηση ετοιμάζοντάς τους ενέσεις ρευστότητας, όπως φάνηκε και ανήμερα των Φώτων, όταν ο Πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, επέλεξε να αναδείξει τη στήριξη που παρέχει στους μεγαλοκατασκευαστές.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα έργα της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας στη γέφυρα Νέδοντος απ' όπου δήλωσε: «Καινούριες γέφυρες και καινούριοι δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι ξεκίνησαν πια σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας και αποτελέσματος. Οχι μόνο γιατί οι μεγάλοι δρόμοι ενώνουν τον κόσμο και μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα ανθρώπους και εμπορεύματα αλλά, κυρίως, γιατί δημιουργούν θέσεις εργασίας. Και αυτό είναι για μάς η εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Από μια κρίση η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, την ανεργία. Η κατασκευή τέτοιων μεγάλων έργων μειώνει την ανεργία, δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας και αυτό κάνουμε κάθε μέρα».

Βάζοντας μπροστά την ανεργία, που το καπιταλιστικό σύστημα γεννά και διογκώνει, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργούνται είναι πρόσκαιρες και κακοπληρωμένες, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα σε εγχώριους και ξένους «επενδυτές» πως μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση της ενίσχυσής τους, όπως συνέβη και με τις κοινοπραξίες των εθνικών οδών, με κρατική χρηματοδότηση και μέσα από τα πανάκριβα διόδια που πάλι ο λαός καλείται να πληρώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ