Παρασκευή 10 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ

Το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας, με το οποίο τίθεται σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα το 75% του προσωπικού, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Προϊδεάζοντας για τις διατάξεις του, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε χτες: «Θα περιλαμβάνει όλο το σχέδιο της μεταρρυθμίσεως (...) Και φυσικά τις διαδικασίες».

Απ' τους 9.400 εργαζόμενους και γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι 7.920 θα μεταφερθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ). Στον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν 1.400 εργαζόμενοι στην κεντρική υπηρεσία και στις 57 περιφερειακές υπηρεσίες, που στην πλειοψηφία τους είναι διοικητικοί υπάλληλοι, 200 φαρμακοποιοί και 15 γιατροί.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι όσοι θα μπουν στη διαδικασία της διαθεσιμότητας - κινητικότητας θα παραμείνουν στις θέσεις τους, χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν ποιος θα είναι τελικά ο αριθμός των γιατρών που θα επιλέξει την ένταξή του στο νέο σύστημα της ΠΦΥ, με όρους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Επίσης, υποστηρίζουν ότι η διαδικασία της κινητικότητας δε θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα και ότι οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ δε θα κλείσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο θα περιλαμβάνει την 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου - όπως θα μετονομαστούν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ - χωρίς όμως να προσδιορίζει και τον αριθμό των μονάδων που θα μπουν σε αυτήν τη διαδικασία, ύστερα από αξιολόγηση. Ηδη, η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε παράταση των απεργιών μέχρι και τις 17 Γενάρη 2014 και τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου την προσεχή Κυριακή στην Αθήνα. Επίσης, την προσεχή Δευτέρα συγκαλεί έκτακτη συνέλευση και ο Σύλλογος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ