Παρασκευή 10 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Εκδικάζονται οι προσφυγές των πανεπιστημίων ενάντια στη διαθεσιμότητα

Ξεκινά σήμερα η εκδίκαση των προσφυγών των 8 πληττόμενων πανεπιστημίων από τη διαθεσιμότητα (Πανεπιστήμιο Αθήνας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ΕΜ Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πάτρας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι προσφυγές που κατατέθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη, έχουν ως αίτημα την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων από τα παραπάνω 8 ιδρύματα.

Ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων για περίπου τέσσερις μήνες είχε ως αποτέλεσμα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος να δεσμευτεί πολιτικά ότι οι 1.145 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα πληρώνονται κανονικά όλο το μισθό (75% από το κράτος και 25% απ' τα Ιδρύματα). Από τους 276 διοικητικούς, που δεν αυτοαπογράφηκαν, κανένας δε θα τεθεί σε αργία, δε θα παραπεμφθούν σε πειθαρχικά, δε θα απολυθεί κανένας και θα τεθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους χωρίς αρνητική ή μηδενική μοριοδότηση. Δε θα γίνει καμία απόλυση. Ολοι όσοι τίθενται σε διαθεσιμότητα θα παραμείνουν ως εργαζόμενοι στα Ιδρύματα με ενδοϊδρυματική ή διαϊδρυματική κινητικότητα.

«Η Σύνοδος Πρυτάνεων αναλογιζόμενη τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει για τα Ιδρύματα το μέτρο της διαθεσιμότητας, αναμένει με ενδιαφέρον την εκδίκαση των προσφυγών», σημείωσε σε χτεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων και Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Δ. Αναγνωστόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ