Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Ανησυχεί και η Αθήνα

Ανήσυχη, αλλά απόλυτα ταυτισμένη με τις επιλογές της Δύσης, η ελληνική κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί τις διαδικασίες διάλυσης του κράτους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Ο υπουργός Τύπου Δ.Ρέππας, σε χτεσινές του δηλώσεις σημείωσε ότι «η αναζωπύρωση της κρίσης προκαλεί κινδύνους για τη σταθερότητα στη χώρα αυτή. Εχουμε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης των Σκοπίων».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Δ. Ρέππας υποστήριξε ότι «ο διεθνής παράγοντας, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν ενεργοποιηθεί και οι εκπρόσωποί τους βρίσκονται εκεί. Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη και ολοκλήρωση του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στο γειτονικό κράτος μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή αποτελέσματα, προκειμένου έτσι να εξαλειφθούν οριστικά και διά παντός οι εστίες κρίσης, που όταν αναζωπυρώνονται δημιουργούν κινδύνους για την περιοχή. Θα παρακολουθήσουμε από κοντά τις εξελίξεις, προσφέροντας τις καλές υπηρεσίες μας, όπως κάνουμε μέχρι τώρα».

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης υπογράμμισε την εμπιστοσύνη της Αθήνας στην κυβέρνηση των Σκοπίων και σημείωσε ότι «αυτή την ώρα όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης του γειτονικού κράτους για να αντιμετωπίσει και να λύσει αυτή την κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ