Σάββατο 11 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
φωτό 1

O Γ. Ξ., μετανάστης στη Ζυρίχη της Ελβετίας, προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, μέσω ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά.

***

Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ υπήρξε πρωτοπόρος αγωνιστής, αταλάντευτος και σταθερός με το ΚΚΕ για έναν κόσμο σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής, 30 ευρώ.

Σκλάβος Παναγιώτης

***

φωτό 3

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, στη μνήμη των: ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ (φωτ.), ΚΥΜΙΑΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (φωτ.), ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ (φωτ.) και όλων των μελών μας που «έφυγαν», προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 1.000 ευρώ.

***

Ο σ. Παναγιώτης Μπαλτάς και η γυναίκα του Κασσιανή προσφέρουν 200 ευρώ, στη μνήμη των σ/φων ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, ΦΛΩΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗ, ΦΕΝΙΡΛΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ, ΚΟΥΡΕΑ ΓΙΑΝΝΗ, ΔΟΥΚΑ ΧΡΗΣΤΟΥ και ΣΚΟΥΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΗ, οι οποίοι ήταν μέλη της ΚΟΒ Βοτανικού του Κόμματος.

***

φωτό 1

Στην ακριβή μνήμη της σ. ΜΑΙΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ και των σ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ, προσφέρω 500 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση και για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΑΝΤΗΛΑ από τον Αμάραντο Καρδίτσας, αντάρτη του ΕΛΑΣ και πολιτικού πρόσφυγα σε Πολωνία, Βουλγαρία, προσφέρω 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

ο γιος του Αναστάσιος Τσαντήλας

***

φωτο 1

Στη μνήμη του ΣΙΩΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ τα παιδιά του και οι σύντροφοί του από το Αμπελοχώρι Ιωαννίνων προσφέρουν στο ΚΚΕ 120 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου, συζύγου και πατέρα, ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, που στις 9 Γενάρη συμπληρώθηκαν 18 χρόνια που λείπει από κοντά μας. Ο Μιχάλης υπήρξε σε όλη του τη ζωή μαχητής για μια Ελλάδα χωρίς τους «προστάτες» Αμερικανούς και Αγγλους, για μια Ελλάδα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια Ελλάδα σοσιαλιστική, με αξίες για τη ζωή του λαού της και όλων των ανθρώπων. Σε κάθε μάχη ήταν μπροστά. Μέλος της ΕΠΟΝ, του ΚΚΕ, στο ΔΣΕ, χρόνια φυλακής και εξορίας. Απέδρασε μαζί με άλλους συντρόφους από τις φυλακές των Βούρλων στον Πειραιά. Ηταν μαζί με πολλά μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ στις ψευτοδίκες για κατασκοπεία τη δεκαετία του '60. Στη δικτατορία φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Πάντα αγωνιστής, χωρίς βήμα πίσω, έως το τέλος της ζωής του, πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και καθημερινός αναγνώστης του «δικού του Ριζοσπάστη».

ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Επ' ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρουμε στη μνήμη του και στο αγαπημένο μας ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μενιδίου.

Η σύζυγος Ελένη, τα παιδιά Θανάσης και Παναγιώτης, τα εγγόνια του

***

φωτο 3

Την 1η Δεκέμβρη 2013 έκλεισαν 12 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η λατρευτή και αξέχαστη συντρόφισσά μου ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΩΜΑΝΑ - ΚΑΡΛΑΥΤΗ. Τον Ιούνη 1949 εκτελέστηκε η μάνα μου ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ. Το Μάρτη του 1965 πέθανε ο πατέρας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ, έπειτα από πολλές και σκληρές δοκιμασίες (φυλακές - εξορίες).

Στη μνήμη τους και στη μνήμη των αγωνιστών του χωριού μου, Μοσχοκαρυάς Φθιώτιδας, προσφέρω, 2η δόση, στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου - Κουκακίου και εύχομαι καλή επιτυχία και πάντα μπροστά για το καλό του λαού μας. Τα ονόματα των χωριανών είναι:

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΓΑΝΟΥ - ΚΑΡΛΑΥΤΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΓΩΓΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΑΣ, ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΝΤΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΙΖΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΡΙΖΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΖΟΣ, ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΖΗΣΙΜΟΣ (Γιατρός), ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΠΑΣ, ΒΑΪΟΣ ΣΙΜΟΣ, ΦΩΤΗΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΟΜΗΡΟΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΑΡΤΣΩΝΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΡΤΙΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΤΙΓΓΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΪΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΑΡΑΣ), ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΓΑΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΧΡΟΝΗ, ΛΕΛΟΥΔΑ ΣΑΒΒΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΔΗΜΑ, ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΑΤΖΗΣ (Καπετάν Ορθρυς), ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΑΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΥΒΑΣ.

Επίσης, στις φυλακές και στις εξορίες πέθαναν οι:

ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΙΜΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΑ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΖΕΡΒΑ, ΜΗΤΣΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΝΤΑΣ και ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ.

Οικογένεια Δημητρίου Π. Καρλαύτη


ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΥΜΙΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΥΜΙΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΣΙΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΣΙΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2016-05-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-01-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗMH ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-12-30 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-12-22 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2003-12-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ