Τετάρτη 15 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Προς εφαρμογή οι χειμερινές σχολικές διακοπές

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η ΑΣΓΜΕ

Την καθιέρωση χειμερινών σχολικών διακοπών με κλείσιμο των σχολείων κάποιες ημέρες μέσα στο Μάρτη δρομολογεί η κυβέρνηση, που σύντομα θα κάνει και σχετικές ανακοινώσεις. Πρόκειται για αίτημα που υπέβαλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η οποία ζήτησε να κλείσουν τα σχολεία τέσσερις ακόμα ημέρες μετά από την Καθαρά Δευτέρα για να τονωθεί η τουριστική κίνηση σε περιοχές της ορεινής και ημι - ορεινής Ελλάδας, όπου οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, σύμφωνα με τους ξενοδόχους.

Χτες έγινε στο υπουργείο Παιδείας συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κων. Αρβανιτόπουλο για την προώθηση του μέτρου. Μετά από τη συνάντηση, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Μελετάμε την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι με τρόπο πρόχειρο και αποσπασματικό. Την εξετάζουμε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής που έχει κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Πολύ σύντομα θα κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Την πραγματικότητα που ζουν οι γονείς αντιπαραβάλλει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Σχολιάζει, μεταξύ άλλων, τη σπουδή της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση των ξενοδόχων, τη στιγμή που εξαπολύει λιβέλους ενάντια στους καθηγητές που απεργούν και τους μαθητές που κάνουν κινητοποιήσεις.

«Τελικά, η κάθε λαϊκή οικογένεια μπορεί να δει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το "νέο" σχολείο δε δουλεύει για τη μόρφωση των παιδιών μας αλλά για το κέρδος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ και θυμίζει:

  • «Οτι η ανεργία χτυπάει κόκκινο και το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας έχει μειωθεί πάνω από το 40%, με αποτέλεσμα να κοιτούν τις διακοπές με τα κιάλια!
  • Οτι αυτήν τη στιγμή τα περισσότερα παιδιά δεν πάνε ούτε στις σχολικές εκδρομές.
  • Οτι τα περισσότερα σπίτια είναι παγωμένα.
  • Οτι τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία, παλιές ασθένειες επανέρχονται και γονείς αυτοκτονούν μπροστά στα οικονομικά χρέη.

Η δική μας πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τη δική τους!», σημειώνουν οι εκπρόσωποι των γονιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ