Τετάρτη 15 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Οι δάσκαλοι δεν είναι «παπαγαλάκια» της ΕΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση του Συλλόγου
Από παλιότερη κινητοποίηση του Συλλόγου
Να μη γίνουν οι δάσκαλοι φερέφωνα των σάπιων αξιών της ΕΕ, να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο και την αποστολή των διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα σχολεία και να μην εμπλακούν σ΄ αυτά, καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης».

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΤeachersforΕurope» που αποκάλυψε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ο Σύλλογος σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σ' όλη την Ευρώπη πληρώνουν τις συνέπειες της "Ευρωπαϊκής Πολιτικής" της εξυπηρέτησης των τραπεζών και των άλλων μονοπωλίων, ακόμα και με τη ζωή τους. Την ώρα που η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα διαχειριστεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, με μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς, με σκοπό να εξασφαλιστεί η έξοδος από την κρίση για το κεφάλαιο. Την ίδια ώρα, στήνονται μηχανισμοί εξωραϊσμού της ΕΕ, στοχεύοντας στη συνείδηση παιδιών με "εργαλείο" τους εκπαιδευτικούς».

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών καλεί:

«Να μη γίνουν οι εκπαιδευτικοί παπαγαλάκια της ΕΕ και της πολιτικής της. Να μη δεχτούν να παίξουν το παιχνίδι τους. Να διδάξουν στα παιδιά του λαού την αλήθεια κι όχι τα κάθε λογής, "καινοτόμα" ψέματα.

Να μην ξεχάσουν οι συνάδελφοι ότι είναι παιδαγωγοί κι επιστήμονες. Οτι τέτοιου είδους προγράμματα, έρχονται σε αντίθεση με τον ίδιο το ρόλο που πρέπει να έχει ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη, που είναι πάνω απ' όλα: Να διδάσκει την αλήθεια. Να βοηθά τους μαθητές να βγάζουν σωστά συμπεράσματα για το ποιος ευθύνεται για τη φτώχεια των οικογενειών τους, για την ανεργία των γονιών τους. Να τους προετοιμάζει ολόπλευρα για ό,τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους και για να πάρουν τελικά τη ζωή στα χέρια τους και όχι να τους εκπαιδεύει στην υποταγή στις επιταγές των μονοπωλίων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή τσακίζει γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς (2014-07-08 00:00:00.0)
Η ETUCE παίρνει μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία (2014-03-27 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την άθλια ευρωπροπαγάνδα στα σχολεία (2014-02-08 00:00:00.0)
Να μη συμπληρωθεί από κανέναν εκπαιδευτικό (2012-10-03 00:00:00.0)
Επιμορφώνουν τους εκπαιδευτικούς για το αντιδραστικό «Νέο Σχολείο» (2011-06-04 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις απαντούν στο διάλογο - απάτη (2005-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ