Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Νομοσχέδιο καταργεί φορείς και οδηγεί σε απολύσεις

Στην κατάργηση 19 φορέων και στην απόλυση ή ένταξη των εργαζομένων τους στη διαθεσιμότητα προχωρά η κυβέρνηση, μέσω σχεδίου νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε για διαβούλευση. Οπως έγινε γνωστό, καταργούνται 12 φορείς και 4 νομικά πρόσωπα, ενώ συγχωνεύονται 3 κλαδικά ερευνητικά κέντρα σε 1 καθώς και 2 νομικά πρόσωπα και 1 δημόσια υπηρεσία γίνονται ένα νέο νομικό πρόσωπο.

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζεται, οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των αντίστοιχων Δημοσίου Δικαίου «εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας».

Συγκεκριμένα, οι φορείς που εντάσσονται στο σχέδιο νόμου είναι: Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών, Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, Οργανισμός Κωπαΐδας, Κεντρική Αγορά Πατρών, Εθνικό Ιδρυμα Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας.

Σε συγχώνευση οδηγούνται το Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Ερευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας που θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο, τον Ενιαίο Φορέα Αμυντικής Ερευνας και Τεχνολογίας. Επίσης, το Ταμείο Εθνικής Αμυνας, το Ταμείο Αεροπορικής Αμυνας και το Ταμείο Εθνικού Στόλου συγχωνεύονται στο νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Αμυνας».

Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται και η νέα αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων. Οπως τονίζεται, με την ψήφισή του, οι εργαζόμενοι θα αξιολογούνται με ανώτατα ποσοστά, όπως «με τους βαθμούς 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Με τους βαθμούς 7 έως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων. Με τους βαθμούς 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ