Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Περιοδεία του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ

Η διαρκής και συστηματική υποχρηματοδότηση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ανοίγοντας το δρόμο στους ιδιώτες. Βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που παρακολουθούν τα προγράμματά του. Στο σύνολο των 53 μονάδων υποκατάστασης που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, υπάρχει μόνο μία μονάδα επανένταξης. Στο Τμήμα Ερευνας του Οργανισμού εργάζεται μόνο μια υπάλληλος. Τουλάχιστον 70 εργαζόμενοι εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ: «Είμαστε εργαζόμενοι - φαντάσματα, δουλεύουμε κανονικά χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να γνωρίζουμε πότε και αν θα πληρωθούμε», επισημαίνουν. Επιβάλλεται να αναθεωρηθεί η φιλοσοφία που διέπει τον Οργανισμό, καθώς η συντήρηση κυριάρχησε, η απεξάρτηση και η πρόληψη μπαίνουν στη γωνία. Επιβάλλεται οι δομές που σχετίζονται με την τοξικοεξάρτηση να είναι δημόσιες, δωρεάν και υψηλών προδιαγραφών.

Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που έθεσαν χτες οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, κατά τη διάρκεια περιοδείας που έγινε στις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ.

«Η αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζετε οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ είναι κοινή με την αιτία που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας. Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε τη βαρβαρότητα, τη ζούμε όλοι μας. Το θέμα είναι πώς θα βγούμε από αυτήν. Οι εργαζόμενοι να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη έχοντας στο στόχαστρο αυτούς που έχουν την ευθύνη: Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι κυβερνήσεις τους, η ΕΕ. Μιλούν διάφοροι για τα μνημόνια. Δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, είναι η θέληση των εργοδοτών, των βιομηχάνων, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων», είπε ο Γ. Πέρρος, και υπενθύμισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη «Λευκή Βίβλο», που περιελάμβανε «όλα όσα ζούμε σήμερα, κατάργηση εργασιακών σχέσεων, σταθερού χρόνου δουλειάς, μείωση μισθών, την ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων (Παιδεία, Υγεία, ΔΕΗ κ.ά.) κι έδινε τα πάντα στους ιδιώτες. Ευαγγέλιό τους είναι ο ιδιωτικός τομέας και ήδη το έχουν κάνει πράξη. Τότε έλεγαν ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια...».

«Ποια είναι η αιτία που σήμερα ο ΟΚΑΝΑ είναι σε αυτήν την κατάσταση; Θέλουν όλες τις δομές που σχετίζονται με την τοξικοεξάρτηση στα νύχια του μεγάλου κεφαλαίου ή να αναγκάσουν τους χρήστες υπηρεσιών να πληρώνουν. Δεν γίνεται να βάλουμε αυτόν που δημιουργεί το πρόβλημα να το λύσει», σημείωσε ο Γ. Πέρρος, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να συμβάλουν να γίνει ο αγώνας κατά των ναρκωτικών κτήμα της εργατικής τάξης, να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης, αλλά και να συμβάλουν στην αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος που σήμερα έχει εκφυλιστεί. «Δεν μπορεί ένα συνδικάτο, είπε, να είναι υποχείριο των εκάστοτε κυβερνήσεων, της εργοδοσίας. Ως ταξικό εργατικό κίνημα μιλάμε για ανατροπές εκ βάθρων. Οσο τα κλειδιά της οικονομίας τα έχουν τα αφεντικά, οι εργοδότες, τα μεγάλα συμφέροντα, αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ