Τρίτη 21 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Προαγγελία νέων απολύσεων

Το κλείσιμο κι άλλων φορέων του δημοσίου που από την κυβέρνηση θεωρούνται ως ανενεργοί και που θα έχει ως συνέπεια νέες απολύσεις, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος.

Με συνέντευξή του αναφέρθηκε στο πρόσφατο «λουκέτο» οργανισμών και φορέων του δημοσίου, ενώ είπε πως «για να δούμε τι θα γίνει με τις δημοτικές επιχειρήσεις, προέχει το να απογραφούν. Από τους 750 φορείς έχουν απογραφεί οι 361. Σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου, από τους 12.815 εργαζομένους σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις, έχουν απογραφεί 5.464. Οι υπόλοιποι δεν έχουν στείλει στοιχεία. Είπαμε με τον υπουργό στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ότι όποιος σε 15 μέρες δεν έχει απογραφεί, σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει συνεννόηση και με το υπουργείο Οικονομικών και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ότι θα σταματήσουν να πληρώνονται όσοι δεν κάνουν το αυτονόητο».

Ερωτώμενος για την αξιολόγηση των δομών των δήμων και την «εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα», ο Λ. Γρηγοράκος είπε σε όλους τους τόνους πως από αυτό το μέτρο δεν «πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις στις κεντρικές δομές των δήμων, ούτε διαθεσιμότητα» και πως πρόκειται για πρόταση της ΚΕΔΕ που ευθυγραμμίζεται με τη στόχευση του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ