Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο ολοκληρώνονται οι εκλογές του Συλλόγου

Η μαζική συμμετοχή σπουδαστών είναι το χαρακτηριστικό της πρώτης μέρας των εκλογών του Σπουδαστικού Συλλόγου Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, για την ανάδειξη νέου ΔΣ, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος δημιουργήθηκε εδώ κι ένα χρόνο και μέσα σ' αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχει κάνει σοβαρά βήματα στο ξεπέρασμα του εκφυλισμού και της διάλυσης που έχει δημιουργηθεί στο φοιτητικό / σπουδαστικό κίνημα με ευθύνη των κυβερνητικών παρατάξεων, αλλά και του συνονθυλεύματος ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας είναι η απόδειξη ότι οι σπουδαστές έχουν τεράστια δύναμη αν οργανωθούν και πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, διεκδικώντας όσα τούς ανήκουν. Ηδη ο Σύλλογος έχει πετύχει μετά από αγωνιστικές παρεμβάσεις: Να βρουν σπουδάστριες δωμάτια σε εστίες. Να δοθούν αναλώσιμα κι εξοπλισμός σε εργαστήρια που όλα τα προηγούμενα χρόνια τα πλήρωναν οι σπουδαστές από την τσέπη τους. Συγκροτήθηκε θεατρική ομάδα στο πλαίσιο του Συλλόγου, που έχει ανεβάσει δύο θεατρικές παραστάσεις και μάλιστα στο πλαίσιο δράσης αλληλεγγύης με συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων κ.λπ., ενώ επίσης έχει κάνει δεκάδες γενικές συνελεύσεις, έχει πάρει αποφάσεις συμμετοχής σε απεργίες, συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις.

Η δράση του Συλλόγου έχει ξεσηκώσει, όπως ήταν αναμενόμενο, το μένος των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ / ΣΥΡΙΖΑ, που ρίχνουν λάσπη στο Σύλλογο κάνοντας λόγο για... «ηττοπάθεια» και «διασπαστικές κινήσεις».

«Για πρώτη φορά αυτή η μάχη δεν είναι υπόθεση των φοιτητοπαππούδων της ΔΑΠ - ΠΑΣΠ, αλλά είναι διαδικασία ζωντανή και στα χέρια όλων των σπουδαστών! Οι σπουδαστές της Νοσηλευτικής χόρτασαν από επιθέσεις λάσπης και συκοφαντίας της ΝΔ / ΔΑΠ, του ΠΑΣΟΚ / ΠΑΣΠ. Ομως στους παραπάνω προστέθηκαν και οι ορκισμένοι εχθροί κάθε βήματος οργάνωσης του σπουδαστικού κινήματος σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και την ΕΕ: Δεν είναι άλλοι από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τους νεροκουβαλητές τους, τα ΕΑΑΚ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα της ΣΕΥΠ (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας) του ΜΑΣ και συνεχίζει:

«Την ίδια στιγμή που η ζωή των εργαζομένων και των παιδιών τους χειροτερεύει, που κλιμακώνεται η επίθεση από την κυβέρνηση στις σπουδές και το μέλλον μας, το πιο επαναστατικό και ριζοσπαστικό που κατόρθωσαν να κάνουν είναι η επίθεση στους σπουδαστές της Νοσηλευτικής που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Χρησιμοποιούν την ίδια χιλιοπαιγμένη κασέτα με τα σαθρά επιχειρήματα της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ περί "διασπαστικού συλλόγου" για να χτυπήσουν τον αγώνα των σπουδαστών. Μήπως ενωτική είναι κατάσταση που επικρατεί στο ΣΣ ΣΕΥΠ με 13.000 μέλη που έχει καταφέρει να συνεδριάσει ελάχιστες φορές την τελευταία δεκαετία; ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ: Επιτίθενται στο πιο ενθαρρυντικό παράδειγμα οργάνωσης των σπουδαστών, στο Σύλλογο Σπουδαστών Νοσηλευτικής, γιατί υπερασπίζονται τη διάλυση, τον εκφυλισμό, την ανοργανωσιά...», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα ΣΕΥΠ και καλεί όλους τους σπουδαστές να στηρίξουν και να παραδειγματιστούν από τη Νοσηλευτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ