Σάββατο 25 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνεται η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων

Αξιοποιώντας τη μηνυτήρια αναφορά της «Δράσης» το 2010, ο αντεισαγγελέας Θεσσαλονίκης ανακινεί υπόθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ

Από τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ το 2010 στα διόδια των Μαλγάρων

MotionTeam

Από τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ το 2010 στα διόδια των Μαλγάρων
Τη συνέχεια των συνδικαλιστικών διώξεων, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το Μάη του 2010 το πολιτικό κόμμα «Δράση» του Στέφανου Μάνου ενάντια στο ΠΑΜΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η μηνυτήρια αναφορά έχει ήδη αξιοποιηθεί για να ασκηθεί δίωξη ενάντια σε στέλεχος του ΠΑΜΕ που συμμετείχε σε κινητοποίηση, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας, στην Τρίπολη.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Συνεχίζεται η αξιοποίηση της γνωστής μήνυσης του κόμματος "Δράση" του βιομήχανου Στ. Μάνου σε βάρος του ΠΑΜΕ, επειδή στέκεται στην πρωτοπορία των εργατικών - λαϊκών αγώνων. Σε αυτήν κατηγορείται το ΠΑΜΕ ως "ένοχο" για μια σειρά πανελλαδικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η κινητοποίηση εργαζομένων και κατοίκων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης το Μάρτη του 2010, ενάντια στη ληστρική επιβολή διοδίων.

Ευθυγραμμιζόμενος απόλυτα με τη γραμμή της μήνυσης Μάνου, ο αντεισαγγελέας Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αντί να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, αφού δεν είχε προκύψει οτιδήποτε "αξιόποινο" στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, ψάχνει στην Αθήνα τον "ηθικό αυτουργό" της κινητοποίησης.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να καλεί ως "ύποπτο" τον εκπρόσωπο της ιδιοκτήτριας του κτιρίου που στεγάζεται το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, καλώντας τον να δώσει κατάθεση στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο έχουν αναθέσει τη δίωξη κάθε λαϊκής κινητοποίησης. Πρόκειται για μεθόδευση εντελώς αστήρικτη και εξωφρενική, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση ακόμη και με τη δική τους "νομιμότητα" που ο κύριος εισαγγελέας υπηρετεί.

Το ΠΑΜΕ δηλώνει για άλλη μια φορά προς κάθε κατεύθυνση ότι κανένας εκφοβισμός, κανένας εκβιασμός, καμία δίωξη, δεν πρόκειται να το οδηγήσουν να υποστείλει τη σημαία του δίκαιου αγώνα της εργατικής τάξης. Θα συνεχίσει ανυποχώρητα την πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέχρι να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν, που σήμερα τον κλέβει η τάξη που εκπροσωπεί ο Μάνος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ