Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Ζητούν φοιτητές για τζάμπα εργασία λόγω έλλειψης προσωπικού!

Τα τεράστια κενά που αφήνει πίσω η αντιεκπαιδευτική πολιτική καλούνται να καλύψουν με τζάμπα εργασία... οι φοιτητές. Ο λόγος για την «αγγελία» που αναρτήθηκε από το Εργαστήριο Η/Υ και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ζητούνται εθελοντές φοιτητές προκειμένου να συνδράμουν το εκπαιδευτικό έργο, με ολιγόωρη εβδομαδιαία απασχόληση για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης των πρωτοετών φοιτητών. Φέτος το υπουργείο Παιδείας δεν έχει στείλει αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στα πανεπιστήμια για τις πρακτικές ασκήσεις των παιδαγωγικών Τμημάτων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, ούτε βέβαια έχει καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αποτέλεσμα είναι οι 140 πρωτοετείς φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, που αποτελούν τις 8 ομάδες παρακολούθησης του εργαστηρίου, να είναι αδύνατο να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση. Ανάλογα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη αποσπασμένων σε όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας.

«Δε φτάνει που πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουμε, τώρα μας βάζουν να κάνουμε και τους δασκάλους στους συμφοιτητές μας», σχολιάζει η Επιτροπή Αγώνα Παιδαγωγικού Τμήματος του ΜΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι η υποχρηματοδότηση, το ελάχιστο δυναμικό σε καθηγητές, μεταπτυχιακούς, συγκριτικά με τις ανάγκες του Τμήματος, παραλύει την εκπαιδευτική διαδικασία, την πραγματοποίηση εργαστηρίων.

«Μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά για να καλύψουν τις ανάγκες του τμήματος, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο δίνει ένα σκασμό λεφτά για την προώθηση των "ιδεών της ΕΕ σε παιδιά του δημοτικού μέσω του προγράμματος teachers4europe". Τη στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί την περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών μας, ζητάει να κάνουμε εθελοντικά και τους δασκάλους στους πρωτοετείς φοιτητές. Αυτή ακριβώς είναι και η πρόταση της παράταξης της στις σχολές (ΔΑΠ) για τα κενά στις γραμματείες», υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα και απαιτεί να προσληφθεί άμεσα προσωπικό και να καλυφτούν από τον προϋπολογισμό του Τμήματος οι ανάγκες των εργαστηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ