Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για λίγες παραστάσεις

Μετά από τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων που πραγματοποίησε πέρσι «Η μεγάλη διαδήλωση του ενός» του Δημήτρη Λέντζου, παρουσιάζεται για 2η χρονιά στο θέατρο «Αργώ Studio» (Ελευσινίων 15, στάση μετρό Μεταξουργείο, τηλ. 210-5201.684-5), σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Σπηλιόπουλου, από την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ώρα 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή έως τέλος σεζόν. «Η μεγάλη διαδήλωση του ενός» είναι η διαδήλωση του καθενός για την τελική επικράτηση των ονείρων, με τη μεγάλη σιγουριά ότι αυτός ο κόσμος θα αλλάξει. Μουσική: Μιχάλης Τερζής. Τραγούδι: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Νίκος Ανδρουλάκης. Φωτισμός: Χριστίνα Καμμά. Ερμηνεία: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος. Στις φωνές ακούγεται η θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας «Το τρίτο κουδούνι».

Επίσης, από Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, επαναλαμβάνεται, στο θέατρο «Αργώ», «Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν» του Μάρτιν ΜακΝτόνα, σε σκηνοθεσία Νίκου Χανιωτάκη και παίζεται την Κυριακή στις 6.30 μ.μ., Δευτέρα και Τρίτη στις 9.00 μ.μ. Την πρώτη σεζόν (2012) πρωταγωνιστούσαν οι Ερρίκος Λίτσης, Μυρτώ Αλικάκη, πέρυσι οι Τάκης Σπυριδάκης, Κατερίνα Γερονικολού, ενώ φέτος το ρόλο του Κουλοχέρη θα ενσαρκώσει πάλι ο Τάκης Σπυριδάκης και το ρόλο της νεαρής απατεώνισσας Μέριλυν η Ντάνυ Γιαννακοπούλου.

  • Ποιος είναι ο Βρυκόλακας του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη; Τι είδαν οι ξένοι περιηγητές στην προεπαναστατική νησιωτική, κυρίως, Ελλάδα; Τι κρύβουν οι αστικοί μύθοι της νεότερης Ελλάδας; Ποιος είναι ο νεκρός αδερφός της δημοτικής μας ποίησης; Μα ο Κωνσταντής, φυσικά. Που σηκώθηκε να φέρει την αδερφή του. Και βάδισε στα βήματα των άλλων βρικολάκων από τις Κυκλάδες ή είδε το ξεραμένο αίμα του Καταχανά της Κρήτης. Η παράσταση «Ο Ελλην Βρυκόλαξ» παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Σκηνοθεσία-διασκευή κειμένων: Κωνσταντίνος Ντέλλας. Παίζουν: Μαρία Μπαγανά, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Ελενα Γεωργίου. Πρωτότυπη μουσική-Επεξεργασία Ηχου: Παναγιώτης Γεωργοκώστας. Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ντιάνα Νοτάρογλου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ