Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δίκες συνδικαλιστών σε Λάρισα και Κοζάνη

Συνεχίζεται η βιομηχανία διώξεων σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ και όσων αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα, Τετάρτη, δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης ο Βαγγέλης Δεληολάνης, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης.

Διώκεται με την κατηγορία της «παράνομης βίας», για τη συμμετοχή του στην απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα του σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» κατά τη διάρκεια της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που έγινε στις 28 και 29 Ιούνη του 2011. Η δίωξή του έγινε μετά από καταγγελία στελέχους της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» που επιτέθηκε βίαια στους συγκεντρωμένους απεργούς και μετά κάλεσε την Αστυνομία δηλώνοντας το αντίθετο, ότι δηλαδή δέχθηκε επίθεση.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να αντιδράσουν στον εντεινόμενο αυταρχισμό. Επιπλέον, καταγγέλλει την επιχείρηση «Αρβανιτίδης» για την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει.

Σήμερα, επίσης, δικάζονται στη Λάρισα 15 συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστές από τη Λάρισα και τη Μαγνησία, επειδή αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων και την ελεύθερη μετακίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ