Σάββατο 1 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ
Ρατσιστικό το κίνητρο

Στο ρατσιστικό κίνητρο του εγκλήματος με θύμα τον 26χρονο Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, που μαχαίρωσαν στα Πετράλωνα, αναφέρθηκε χτες στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Δ. Χριστόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, πανεπιστημιακός. Εκανε λόγο για ρατσιστικό έγκλημα. «Το ρατσιστικό έγκλημα δεν έχει εξατομίκευση, η ταυτότητα του θύματος είναι το χρώμα του, είναι η εθνικότητα, η φυλή. Χαρακτηριστικό του είναι η ασύμμετρη βία, που στρέφεται εναντίον πληθυσμιακών ομάδων που θεωρούνται κατώτεροι ή που οι δράστες νομίζουν ότι απειλούνται από αυτούς», είπε ανάμεσα σε άλλα. «Τα ρατσιστικά εγκλήματα θέλουν να πουν κάτι δυνατά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι πολλές φορές πήγαιναν να καταγγείλουν ξυλοδαρμούς και διάφορα περιστατικά στις αστυνομικές αρχές και με διάφορες προφάσεις δεν τους άφηναν. «Τα τελευταία τρία χρόνια μόνο το 15% από αυτά έχει καταγγελθεί», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Να σημειωθεί ότι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στις 17 Γενάρη 2013, κατηγορούνται για το αδίκημα της δολοφονίας από πρόθεση και κοινό δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο 29χρονος Χρ. Στεργιόπουλος και ο 25χρονος Διον. Λιακόπουλος που φέρεται να είναι χρυσαυγίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ