Τρίτη 4 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η οργάνωση στα «πεντάμηνα» φέρνει αποτελέσματα

Χαρακτηριστικά παραδείγματα από την Περιφέρεια, τους δήμους και τον ΟΑΣΑ

Η συγκρότηση και δράση των Επιτροπών Εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» έχει τα πρώτα αποτελέσματα, επαληθεύοντας τη σημασία που έχει η οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς. Το πρώτο βήμα έγινε με την παρέμβαση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δήμο Πετρούπολης, που σε συντονισμό με το κλαδικό συνδικάτο, πέτυχε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα που δεν είχαν πάρει φράγκο, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν στο πόστο τους για πάνω από 40 μέρες.

Οπως ανακοινώνει η Επιτροπή Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, μετά από παρέμβαση που έκανε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, θα ισχύουν για τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα όλα όσα ισχύουν για όλους τους άλλους εργαζόμενους της Περιφέρειας. Δηλαδή, στην πράξη ανακαλείται το περιεχόμενο του προηγούμενου εγγράφου της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, με το οποίο αφαιρούσαν το δικαίωμα της απουσίας λόγω ασθένειας, επίσημης αργίας, άδειας κ.ά.

Επίσης, θα παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας στους εργαζόμενους στο Πεδίο του Αρεως και μέχρι να τους δοθούν, θα απασχολούνται σε άλλο αντικείμενο. Τέλος, ύστερα από παρέμβαση εργαζομένων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους που είχαν παραχωρηθεί στο Αττικό Νοσοκομείο να επιστρέψουν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, για τις οποίες προσλήφθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι αυτοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο σαν «φιλοξενούμενοι»!

Σημαντική είναι και η δράση της Επιτροπής Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, όχι μόνο για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και για το επιβατικό κοινό, το λαό. Σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι ενώ προσλήφθηκαν ως ΔΕ Διοικητικού, έγινε προσπάθεια να τους βάλουν να δουλέψουν «ως ελεγκτές κομίστρου, εντελώς παράνομα και χωρίς καμία δικαιολογία. Δώσαμε τη μάχη να μην γίνει αυτό και τελικά προς το παρόν τα καταφέραμε να δουλεύουμε στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Η εργοδοσία όμως του ΟΑΣΑ προσπαθεί με διάφορους τρόπους να πείσει κάποιους συναδέλφους να προβούν σε διάφορες μορφές ελέγχου. Τους καλούμε να μην υποκύψουν σ' αυτόν τον εκβιασμό».

Χτες, τέλος, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, μαζί με την Επιτροπή Εργαζομένων στα «κοινωφελή προγράμματα» που συγκροτήθηκε σε σύσκεψη την περασμένη βδομάδα, έκαναν συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Οι εκπρόσωποί τους απαίτησαν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, να υπάρχουν σταθερές ημερομηνίες πληρωμής, ασφάλιση από την πρώτη μέρα της απασχόλησης, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ρύθμιση της άδειας των εργαζομένων, δωρεάν μετακίνηση με ειδική κάρτα του ΟΑΕΔ κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση (2015-12-11 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και συγκέντρωση αύριο (2015-09-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-05-08 00:00:00.0)
Η οργανωμένη πάλη ανοίγει δρόμους (2014-02-16 00:00:00.0)
Πώς «συγκρατούν» την ανεργία... (2012-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ