Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Προβλήματα σε υποδομές από καταιγίδες και πλημμύρες

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Δραματική επιδείνωση της κατάστασης προκαλούν οι συνεχόμενες θυελλώδεις βροχοπτώσεις και πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες βδομάδες τη νοτιοδυτική Αγγλία, περιοχές της Σκοτίας και της Ουαλίας, καθώς δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης και μέρος της αγροτικής παραγωγής έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές, οι οποίες εκτιμάται πως ημερησίως ξεπερνούν σε κόστος τα 2.200.000 ευρώ...

Χτες, ανακοινώθηκε πως η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Ντέβον (όπου προχτές κατέρρευσε σημαντικό τμήμα κυματοθραύστη που βρισκόταν κάτω από ράγες τρένου!) και Κορνουάλης θα παραμείνει κλειστή για τουλάχιστον ενάμιση μήνα, ενώ δραματικές στιγμές ζουν, τα τελευταία 24ωρα, χιλιάδες κάτοικοι του Σόμερσετ, βλέποντας τα σπίτια, τις δουλειές και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις πλημμύρες.

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή της νοτιοδυτικής Αγγλίας, με τους αγρότες να κατηγορούν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι η χαρακτηριστική ολιγωρία που επέδειξε στις εκκλήσεις τους για βοήθεια πολλαπλασίασε τα προβλήματα και τις ζημιές.

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που χτες, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μία βδομάδα, ο Βρετανός πρωθυπουργός προήδρευσε σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής «Κόμπρα» που συνέρχεται μόνο σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις (π.χ. τρομοκρατική επίθεση), ανακοινώνοντας νέα βοήθεια ύψους 160 εκατ. ευρώ στις πληγείσες περιοχές και εξαγγέλλοντας 42 νέα αντιπλημμυρικά έργα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ήδη έχει εκδώσει δεκάδες νέες προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες σε Αγγλία, Ουαλία και Σκοτία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ