Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα ληστεία στα εφάπαξ

Τη νέα ληστεία των εφάπαξ των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καταγγέλλουν οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και απαιτούν την καταβολή ολόκληρου του εφάπαξ χωρίς καθυστέρηση. Σε ανακοίνωσή του για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, που οδηγεί σε νέες περικοπές ύψους 15%, το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάζει χέρι στο Εφάπαξ. Είναι αποκλειστικά κι εξ ολοκλήρου χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις των εργαζομένων. Πρόκειται για καθαρή ληστεία της δουλειάς, του ιδρώτα, των κρατήσεων των εργαζομένων, ληστεία που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά (φθινόπωρο 2011, Δεκέμβρης 2012, Φλεβάρης 2014)».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα και απάντηση με αιτήματα: Εδώ και τώρα να καταβληθεί όλο το Εφάπαξ, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή του. Εδώ και τώρα αύξηση της κύριας κι επικουρικής σύνταξης. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία, επιστροφή των λεηλατημένων από τα Ταμεία (χρηματιστήριο, PSI, κ.ά.), κρατική εγγύηση στις συντάξεις.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν, τέλος, όλους τους εργαζόμενους στις επερχόμενες ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές να καταδικάσουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα κόμματά της, που στηρίζουν τη στρατηγική της «ανταγωνιστικότητας» και της «υγιούς επιχειρηματικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ