Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση την Παρασκευή για τη στέγαση

Τα διαθέσιμα δωμάτια στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ) είναι μόλις 120, τη στιγμή που οι πρωτοετείς φοιτητές είναι 1.632 και οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί είναι 350! Παράλληλα, οι φοιτητές που έκαναν πέρσι αίτηση για δωμάτιο στην εστία του ΕΚΠΑ, αλλά δεν πήραν τελικά δωμάτιο, είναι 250. Είναι φανερό ότι οι ανάγκες στέγασης είναι αυξημένες και δεν καλύπτονται.

Ετσι, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ από το ΕΚΠΑ καλούν σε κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 14 Φλεβάρη στην Πρυτανεία, προκειμένου ν' απαιτήσουν να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστίας.

Το ΜΑΣ απαιτεί να συνεδριάσει η Εφορεία της Λέσχης και να φροντίσει να μη μείνει κανένας φοιτητής χωρίς δωμάτιο. Σε περίπτωση που μείνουν φοιτητές χωρίς δωμάτιο, να νοικιαστούν ξενοδοχεία ή να τους δοθεί μηνιαίο επίδομα ενοικίου. Ολοι οι φοιτητές και φοιτήτριες από την Κεφαλονιά που σπουδάζουν στο ΕΚΠΑ να έχουν δωρεάν στέγαση. Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους. Κι ακόμα:

Να γίνει το ξενοδοχείο «La Mirage» στην Ομόνοια δωρεάν φοιτητική εστία (χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια), να αξιοποιηθεί η περιουσία του ιδρύματος και κτίρια που του ανήκουν (όπως αυτό της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα) για νέες εστίες. Καμιά εστία να μην κλείσει, αλλά να ανακαινιστούν οι παλιές με κρατική δαπάνη. Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, νοίκια στις ήδη υπάρχουσες εστίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ