Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλατύ κάλεσμα στη νεολαία για τη συγκέντρωση του Σαββάτου

Από τη χτεσινή εξόρμηση στον ΟΑΕΔ
Από τη χτεσινή εξόρμηση στον ΟΑΕΔ
Με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, παντού, η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ δίνει τη μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης που οργανώνει το Σάββατο 15 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην εργασιακή σκλαβιά που διαμορφώνουν για τους νέους, κυβέρνηση - ΕΕ και τα δήθεν προγράμματα καταπολέμηση της ανεργίας.

Χτες, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ έκαναν μαζικές εξορμήσεις και κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ σε Καλαμαριά, Παπαναστασίου, Πύλη Αξιού και Δωδεκανήσου. Με τα πανό και τα συνθήματά τους δημιούργησαν μαχητικό κλίμα, ενώ ταυτόχρονα μοίρασαν το έντυπο υλικό - προσκλητήριο για τη συγκέντρωση, με τίτλο «με ευκαιρίες απασχόλησης δε γεμίζουν στομάχια» και συζήτησαν με πολλούς νέους ανέργους.

Τα μέλη της ΚΝΕ μετέφεραν το κάλεσμα αντίστασης και οργάνωσης του αγώνα απέναντι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος της νεολαίας, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Από τις συζητήσεις αναδείχτηκε ο προβληματισμός για το πώς μπορεί να οργανωθεί ο αγώνας των ανέργων, μέσα από τα Σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, τα αποτελέσματα που υπάρχουν από τις μαζικές παρεμβάσεις στον ΟΑΣΘ για τη διαγραφή προστίμων, η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για μέτρα προστασίας των ανέργων.

Σήμερα, περιοδείες προγραμματίζονται στο εργοστάσιο «Μύθος», στα «Todaylicious» του κέντρου, στο συνοικισμό Ρουμανικά στη Νεάπολη.

Αύριο Παρασκευή, στο εργοστάσιο «Ελληνική Ζύμη - Αραμπατζής», στην OTS, στα «Mikel» του κέντρου και στον ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ