Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Εντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Κύπρο εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ, υπογραμμίζοντας ότι η κοινή διακήρυξη που παρουσιάστηκε «παραπέμπει ευθέως σε λύση παρόμοια με το "σχέδιο Ανάν", που στη συντριπτική του πλειοψηφία απόρριψε ο κυπριακός λαός».

Μεταξύ άλλων, με την ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ «καλεί τον κυπριακό λαό να μην εμπιστευτεί τις ΗΠΑ που όχι μόνο ευθύνονται για τη διχοτόμηση, αλλά εδώ και χρόνια ανέχονται και διαιωνίζουν αυτήν την κατάσταση σε βάρος του» και υπογραμμίζει ότι «καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει και για το ρόλο της ΕΕ και το επιχείρημα ότι το μέλλον του κυπριακού λαού βρίσκεται εντός των πλαισίων της. Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ σαν ιμπεριαλιστικός οργανισμός μόνο πείνα, φτώχεια κι εξαθλίωση μπορεί να φέρει στους λαούς».

«Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, επικαιροποιείται ο στόχος πάλης του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος για αποδέσμευση από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό με τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας στα χέρια του λαού, η μόνη λύση για την ειρήνη και ασφάλεια των λαών», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ