Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Παρέμβαση ενάντια στη νέα μείωση του εφάπαξ

Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου, ενάντια στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση που επιβάλλει νέα μείωση στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για την τρίτη μείωση σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, τα τελευταία τρία χρόνια. Αθροιστικά, το εφάπαξ έχει μειωθεί πάνω από το μισό.

Στη χτεσινή παράσταση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Ομοσπονδίες Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Αιρετών Περιφερειών, τ. υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας, Ενέργειας, Ερευνας), Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, από τους Συλλόγους Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΑΕΙ, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» και «Σωκράτης», καθώς και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν σε εκπρόσωπο του υπουργείου, καταγγέλλεται μεταξύ άλλων «η νέα κλεψιά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα». Σημειώνεται ότι για τα οικονομικά προβλήματα των Ταμείων «οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που βούλιαξαν τα Ταμεία, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν:

  • Εδώ και τώρα όλο το εφάπαξ, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή του.
  • Καμία μείωση των επικουρικών και κύριων συντάξεων. Κρατική εγγύηση στις συντάξεις.
  • Να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα επικουρικά ταμεία.
  • Εδώ και τώρα αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία, επιστροφή των λεηλατημένων από τα Ταμεία (χρηματιστήριο, PSI, κ.ά.).
  • Εδώ και τώρα απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε μορφής «τζόγο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ