Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Στον αέρα» 26 εργαζόμενοι του πρώην ΟΣΚ

«Εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους» και «δημιουργία νέων δομών και κανονισμών» χαρακτήρισε χτες ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης από τη Βουλή το γεγονός ότι στο φορέα του δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» η οποία είναι διάδοχη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, εργάζονται 26 εργαζόμενοι του πρώην ΟΣΚ αδήλωτοι, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι από τις 15 Νοέμβρη! Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός στη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι 26 εργαζόμενοι ήταν υπάλληλοι του ΟΣΚ και μεταφέρθηκαν με δικαστική απόφαση στην «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», η οποία «ξαφνικά», από τις 15 Νοέμβρη, σταμάτησε να αναγνωρίζει τους 26 εργαζόμενους ως υπαλλήλους της. Ο υπουργός ευθέως αρνήθηκε να πάρει θέση απέναντι στο καθεστώς «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας που επικρατεί σε φορέα του Δημοσίου και το μόνο που «εγγυήθηκε» ήταν ότι θα εφαρμόσει την απόφαση, όποια και αν είναι αυτή (δηλαδή ακόμα και απολύσεις), του Εφετείου, στο οποίο έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι διεκδικώντας να δηλωθούν και να πληρωθούν!

Πρόκειται κυρίως για πολιτικούς μηχανικούς, μηχανικούς κ.ά., οι οποίοι μάλιστα είχαν σταλεί από την υπηρεσία τους και συμμετείχαν στην ομάδα των επιστημόνων που διενήργησε ελέγχους στα κτίρια της Κεφαλονιάς. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, θα «πάνε άκλαφτοι». Οταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής έθεσε επιτακτικά τα αιτήματά τους, ο υπουργός αντέτεινε την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση «να εξορθολογίσουμε τη λειτουργία Δημοσίου, να φτιάξουμε νέες δομές και νέους κανονισμούς λειτουργίας» και ότι «είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του» για να μην επηρεάσει τη δικαστική απόφαση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ