Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Το ΚΚΕ στο πλευρό τους

Τη μονιμοποίηση όσων εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (πρώην ΚΕΠΥΟ), ζήτησε το ΚΚΕ, με σχετική Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή και υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη και Τάκη Τσιόγκα. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που απευθύνεται προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης είναι το ακόλουθο:

«Εκτός των άλλων σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (πρώην ΚΕΠΥΟ) ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα των 300-400 περίπου εργαζόμενων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Παρότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες - ενδεικτικό είναι ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν μέχρι και τρία χρόνια υπηρεσία στο ΚΕΠΥΟ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου - μέχρι σήμερα δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Να σημειωθεί ότι υπάρχει κίνδυνος κάποιοι από τους εργαζόμενους λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας (35) να μην μπορούν να διοριστούν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των παραπάνω εργαζόμενων δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα η κυβέρνηση ώστε να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι και να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ