Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταστολή ενάντια στους απεργούς της «Forthnet»

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση

Eurokinissi

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή που επιστράτευσε η εργοδοσία για να σπάσει τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Forthnet - Netmed» έκαναν χτες απεργία, με αίτημα να ακυρωθούν οι απολύσεις στις οποίες προχωρά η επιχείρηση, να υπογραφεί ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στον Ταύρο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι δυνάμεις του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ). Παρά τις πιέσεις από την εργοδοσία και τα τηλεφωνήματα που τους καλούσαν να μπουν για δουλειά, οι περισσότεροι δεν πέρασαν την πόρτα της επιχείρησης. Ετσι, η εργοδοσία επιστράτευσε την καταστολή.

Στο χώρο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις με κλούβα και μια διμοιρία των ΜΑΤ παρατάχθηκε μπροστά από την επιχείρηση. Εκπρόσωποι της εταιρείας προχώρησαν σε μηνύσεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τρία μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου και ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, Αλέκος Περράκης. Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την παρουσία της αστυνομίας και απαίτησαν την απομάκρυνσή της από το χώρο, πράγμα που έγινε λίγο αργότερα, ενώ συνεχίστηκε και η περιφρούρηση της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ