Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δωρεάν στέγη για όλους τους φοιτητές

Κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο Αθήνας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Να μη μείνει κανένας φοιτητής - από τους δεκάδες που έχουν κάνει αίτηση - εκτός φοιτητικής εστίας, απαίτησαν χθες Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και φοιτητικοί σύλλογοι, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας στις πρυτανικές αρχές, ανάρτησαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη της Πρυτανείας στα Προπύλαια όπου αναγραφόταν: «Δωρεάν Στέγαση για όλους τους φοιτητές - Δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία - Επίδομα Ενοικίου». Σε συνάντηση που είχαν με τον υπεύθυνο για θέματα ειδικής μέριμνας, απαίτησαν να γίνει τώρα το ξενοδοχείο «La Mirage» στην Ομόνοια δωρεάν φοιτητική εστία στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, ενοίκια και να αξιοποιηθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία του ΕΚΠΑ για νέες εστίες στην ευθύνη του κράτους.

Τα κτίρια που περιλαμβάνονται στην περιουσία του ΕΚΠΑ δεν είναι κατάλληλα για φοιτητικές εστίες ήταν η απάντηση που πήραν, ενώ ο υπεύθυνος ειδικής μέριμνας ανέφερε ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να γίνουν νέες εστίες... Υπενθυμίζεται ότι τα διαθέσιμα δωμάτια στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου είναι μόλις 120, τη στιγμή που οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για στέγαση είναι 350! Παράλληλα, οι φοιτητές που έκαναν πέρσι αίτηση για δωμάτιο στην εστία, αλλά δεν πήραν τελικά δωμάτιο, είναι 250.

Επόμενη κινητοποίηση του ΜΑΣ είναι την ερχόμενη Τρίτη, που θα συνεδριάσει η Εφορεία της Λέσχης και το ΜΑΣ θα διεκδικήσει να έχουν όλοι οι φοιτητές που το χρειάζονται δωρεάν στέγη. Παράλληλα, προσανατολίζεται σε νέα κινητοποίηση στην επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ