Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σήμερα και αύριο οι εκλογές των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

Ενόψει των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, που γίνονται σήμερα και αύριο, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στον Οργανισμό» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά της για «ένα σωματείο ζωντανό, με ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στις συνελεύσεις, στη συζήτηση που θα έχει δομή και στις αποφάσεις που λαμβάνονται με βάση τα ταξικά - συλλογικά μας συμφέροντα και όχι απλούς παρατηρητές και παθητικούς αποδέκτες "ενημερώσεων"».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» αναδεικνύει με ανακοίνωσή της την ανάγκη για «ένα σωματείο που θα πρωτοστατεί ενάντια στις συγχωνεύσεις και την ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης, θα συμβάλλει αποφασιστικά στο μέτωπο ενάντια στα ναρκωτικά και ταυτόχρονα θα δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος, τη συγκρότηση μιας πανίσχυρης λαϊκής συμμαχίας, για να ανοίξει η προοπτική και ελπίδα, ώστε να παλέψουμε για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης με γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Την ίδια στιγμή, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΟΚΑΝΑ, σημειώνει ότι «κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός εμφανίζεται μειωμένος με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών του Οργανισμού. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στο ΚΕΘΕΑ και τα κέντρα πρόληψης, ενώ το 18ΑΝΩ κινδυνεύει με κλείσιμο. Ο κίνδυνος απολύσεων, συγχωνεύσεων, της κατάργησης φορέων και των ιδιωτικοποιήσεων είναι πλέον παραπάνω από ορατός(...) Η εργατική τάξη έχει ανάγκη οργάνωσης και ενότητας των εργαζομένων στα συνδικάτα, με βάση ενιαία ταξικά συμφέροντα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Οι εκλογές γίνονται σήμερα, 9 π.μ. - 3.30 μ.μ., σε Θεσσαλονίκη (Β΄ Μονάδα Υποκατάστασης, Λαγκαδά 196Α, Σταυρούπολη), Πάτρα (Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ») και στην υπόλοιπη περιφέρεια στις κατά τόπους Μονάδες. Αύριο, γίνονται στην Αθήνα, στις 8.30 π.μ. - 5.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο Κεντρικών Υπηρεσιών, Αβέρωφ 21.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ