Σάββατο 22 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ - ΠΑΜΕ
Φτηνό ρεύμα για το λαό, όχι για τους βιομήχανους

Η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου συντάσσονται στο αίτημα να πάρουν οι καπιταλιστές φθηνότερη Ενέργεια

Με το αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας για προνομιακές τιμές στην αγορά Ενέργειας, που θα οδηγήσουν σε ακόμη υψηλότερες τιμές για τα λαϊκά νοικοκυριά και δεν θα αναστείλουν την επίθεση στους χαλυβουργούς, συντάσσεται η Δημοτική Αρχή Βόλου.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Βόλου, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει: «Η Δημοτική Αρχή Βόλου και ο Π. Σκοτινιώτης δεν έδειξαν, ούτε κατά διάνοια, το ίδιο ενδιαφέρον για τους χιλιάδες εργαζόμενους που ζουν σε παγωμένα σπίτια, με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό, άνεργοι ή απλήρωτοι για πολλούς μήνες, σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας και ένδειας.

Ως δημοτική αρχή διατηρεί σε υψηλές τιμές τα ανταποδοτικά τέλη και τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ το κοινωνικό τιμολόγιο για το οποίο επαίρεται αφορά ελάχιστες οικογένειες και αποτελεί "φερετζέ" της ανάλγητης - αντιλαϊκής πολιτικής που στηρίζει και εφαρμόζει στο Δήμο Βόλου (...) Το αίτημα των βιομηχάνων για φθηνότερη ενέργεια δεν αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων και με βεβαιότητα θα καταλήξει σε βάρος τους».

Με το αίτημα των βιομηχάνων συντάσσεται και το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Για κατάπτυστη στάση, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ζητώντας από την εργατική τάξη του Βόλου να την καταδικάσει.

Στην ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αυτή η στάση τους έδωσε αέρα στον Μάνεση που αμέσως ανακοίνωσε προς τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας το νέο εκβιασμό για μειώσεις 12,5% και εκ περιτροπής εργασία. Εχοντας στο πλευρό του το ΕΚ Βόλου και στο ζήτημα του ρεύματος, όπως ακριβώς έχει και τη διοίκηση του σωματείου, πώς να μην προχωρήσει πιο επιθετικά;

Δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή για τους εργάτες με αυτούς στην πλειοψηφία των σωματείων, των συνδικάτων, του ΕΚ Βόλου και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρέπει να φύγουν άμεσα, όποια μάσκα κι αν φοράνε ή αν φορέσουν. Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Αυτή είναι η μόνη λύση για να αποκρούσουμε την επίθεση και να ανοίξουμε δρόμο προοπτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ