Τρίτη 25 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Επιμένουν ναζιστικά

Με ναζιστικό χαιρετισμό άνοιξε την ομιλία του σε εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» στην Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης, τον οποίο και αποκάλεσε «χαιρετισμό της τιμής, της ανατάσεως και της νίκης». Το χαιρετισμό ανταπέδωσαν και οπαδοί της που βρίσκονταν στο κοινό, την ώρα που οι υπόλοιποι ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εκτόξευσε απειλές εναντίον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση αλλά και όλων των πολιτικών για τους οποίους προανήγγειλε καταναγκαστικά έργα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε ο υποψήφιος της «Χρυσής Αυγής» για την περιφέρεια Κρήτης, που είναι ο Γιώργος Σπυρόπουλος, εν ενεργεία αστυνομικός. Για δηλώσεις που έκανε ο συγκεκριμένος αστυνομικός διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Παράλληλα, οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες εμφανίζονται να «δένουν» την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από το πόρισμά τους. Αναφέρονται σε ομάδα με σαφείς αναφορές στο Τρίτο Ράιχ, στον Χίτλερ, στα Ες - Ες, στους θεωρητικούς του εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού. Παρουσιάζουν επίσης σειρά μηνυμάτων μεταξύ των μελών που αποδεικνύουν τη στρατιωτικού τύπου οργάνωση. Ξεχωρίζουν στα υλικά του πορίσματος τα στοιχεία για την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα, καθώς στο κινητό του χρυσαυγίτη Γ. Πατέλη στις 12 Σεπτέμβρη στις 9.36 μ.μ., λίγες ώρες πριν από την επίθεση, εστάλη μήνυμα από το χρυσαυγίτη βουλευτή Ι. Λαγό που αναφέρει: «Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως, μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30άρα και πάνε από κει». Λίγο αργότερα ο Λαγός γράφει στον Πατέλη: «Οχι, θα καθαρίσουν αυτοί. Αρα είχαν γενική κινητοποίηση». Και αμέσως μετά, ο ίδιος σε νέο μήνυμα γράφει: «Πήραν μια πρώτη απάντηση»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στα χέρια σας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης» (2020-01-10 00:00:00.0)
Η δολοφονική ενέδρα σε βάρος κομμουνιστών αναδεικνύει το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής (2016-10-29 00:00:00.0)
Μέσα ο Παππάς, συνεχίζονται οι καταθέσεις (2013-10-05 00:00:00.0)
Ερευνούν διασυνδέσεις με το κοινό έγκλημα (2013-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ