Τρίτη 25 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σάπιο οικοδόμημα και επικίνδυνες πρακτικές

Τα διαιτητικά λάθη αποτέλεσαν την αφορμή για μια ακόμη φορά να αναδειχθούν ορισμένες πλευρές του σημερινού ποδοσφαίρου που ως εμπορεύσιμο προϊόν με σκοπό την κερδοφορία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο δεν μπορεί να κρύψει τη σαπίλα του. Οι λογικές που επιτάσσει το ίδιο το οικοδόμημα και έχουν να κάνουν με τον ενδο-επιχειρηματικό πόλεμο για την εξυπηρέτηση διαφορετικών συμφερόντων, τον ανταγωνισμό για το μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα των κερδών, το φανατισμό και τη βία μονοπώλησαν τα δρώμενα σε μια ακόμη αγωνιστική.

Στα Χανιά, στον κρίσιμο αγώνα για τα δρώμενα στην ουρά της βαθμολογίας Πλατανιά - Αρη οι γηπεδούχοι νίκησαν με 2-1 υπό τις έντονες (και ακραίες) διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων για το δεύτερο γκολ, υποστηρίζοντας ότι δεν πέρασε η μπάλα τη γραμμή (ούτε τηλεοπτικά φαίνεται καθαρά). Στο στόχαστρο της αποστολής του Αρη βρέθηκε ο επόπτης Γουριώτης αλλά και ο διαιτητής του αγώνα Μάνταλος, ενώ οι διαμαρτυρίες οδήγησαν σε 10λεπτη διακοπή και αποβολή δύο παικτών του Αρη (Μπουγαΐδης, Μπακατσέας), με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάμπρο Σκόρδα, να κάνει λόγο μετά το τέλος για συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν τον Αρη.

Στη Ριζούπολη η ήττα του Απόλλωνα από τον Πανιώνιο με 2-1 επέφερε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων. Μέσω δήλωσής του ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής, επιτίθεται στο διαιτητή Αμπαρκιόλη και τον τεχνικό του Πανιωνίου, Νίκο Αναστόπουλο, ενώ αναφέρεται και σε συμφέροντα που θέλουν συγκεκριμένες ομάδες στο πρωτάθλημα. Αίσθηση προκαλεί και το σημείο της δήλωσης που μιλάει για αδιαφορία του πλέον στις όποιες συμπεριφορές έχουν οι παίκτες του και οι οπαδοί της ομάδας στο μέλλον. Οπως γνωστοποιήθηκε, στο προσεχές συμβούλιο του ΔΣ της ΠΑΕ (Πέμπτη) θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

Παράπονα για τη διαιτησία, επεισόδια από οπαδούς των γηπεδούχων και αλληλοκατηγορίες είχαμε και στον αγώνα στο «Απ. Νικολαΐδης» μεταξύ Παναθηναϊκού και Εργοτέλη, που έληξε 1-1. Οσον αφορά τα έκτροπα μεταξύ «πράσινων» οπαδών και αστυνομίας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγορεί τη δεύτερη για απρόκλητη επίθεση σε συγκεντρωμένους οπαδούς που απλά θέλησαν να διαμαρτυρηθούν ενώ αμφισβητεί και την εκδοχή των φιλοξενούμενων, που υποστηρίζουν ότι κινδύνεψαν από οπαδούς.

  • Με 45λεπτη καθυστέρηση άρχισε το ντέρμπι της Αχαΐας μεταξύ Παναιγιάλειου και Παναχαϊκής για τη Β' Εθνική λόγω επεισοδίων οπαδών και αστυνομίας στο Αίγιο, που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη άφιξη των φιλοξενουμένων. Οι τελευταίοι μάλιστα κατήγγειλαν και αναπνευστικά προβλήματα των παικτών εντός του πούλμαν της ομάδας από τη ρίψη δακρυγόνων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ