Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να ανακληθεί η άδεια για την καύση απορριμμάτων στην ΤΙΤΑΝ

Ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ

Να ανακαλέσει την επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία και το περιβάλλον αδειοδότηση για καύση απορριμμάτων και «εναλλακτικών» καυσίμων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, στη Θεσσαλονίκη, καλούν την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπογραμμίζουν ότι με την τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων που έδωσε πριν από περίπου ένα μήνα η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσω του ΥΠΕΚΑ, όχι μόνο δεν προωθείται η ανακύκλωση, αλλά αντίθετα μπαίνει μια βαριά ταφόπλακα πάνω της. «Συγκεκριμένα υλικά που ανακτώνται στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), με βασικότερα το "χαρτί - χαρτόνι" και τα "πλαστικά", αντί να αξιοποιηθούν ως πρώτη ύλη για την κατασκευή άλλων υλικών, οδηγούνται σε ενεργειακή καύση», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Τονίζουν δε ότι πριν από τέσσερα χρόνια, οι κάτοικοι όλων των βορειοδυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στην αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας για καύση αποβλήτων, και τότε είχαν βάλει φρένο στα επικίνδυνα σχέδια της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Βορειοδυτικού Τομέα στην περιοχή της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, η οποία είναι ήδη βεβαρημένη περιβαλλοντικά, λόγω των πολλών βιομηχανικών δραστηριοτήτων που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, οι βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες, ώστε: Να ανακαλέσει την αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας, με δεδομένο ότι, προς χάριν των κερδών της επιχείρησης, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και συνολικά το περιβάλλον. Να προχωρήσει η μετεγκατάσταση της τσιμεντοβιομηχανίας, με δεδομένο ότι αγγίζει πλέον τα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης στο συγκεκριμένο χώρο και να χωροθετηθεί σε άλλο, μακριά από την κατοικημένη περιοχή της Ευκαρπίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ