Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΓΑΡΑ
Συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων για την κατάργηση των διοδίων

Αθωώθηκαν οι κάτοικοι που είχαν συλληφθεί στην κινητοποίηση της προηγούμενης Κυριακής

Συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων των Μεγάρων για την κατάργηση των διοδίων, παρά την τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης, για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών εταιρειών που λυμαίνονται τις Εθνικές Οδούς. Αθώοι κρίθηκαν χτες, από το μονομελές Αυτόφωρο, οι επτά συλληφθέντες από τα επεισόδια της Κυριακής 23 Φλεβάρη κατά την κινητοποίηση στα πλευρικά διόδια στην Πάχη Μεγάρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ σε βάρος ενός εξ αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Την κινητοποίηση είχαν διοργανώσει 21 φορείς των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Οι κάτοικοι είχαν αρχικά ανοίξει τις μπάρες για να περάσουν ελεύθερα τα οχήματα και αργότερα απέκλεισαν για πέντε λεπτά της ώρας τη μία κατεύθυνση της Εθνικής Οδού. Αντιμετωπίστηκαν με ΜΑΤ και συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Μεγάρων με το ΚΚΕ, Αντώνης Χοροζάνης. Στο δικαστήριο χτες, κατέθεσαν δεκάδες κάτοικοι που διαδήλωναν στα διόδια, οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα κατήγγειλαν τα ΜΑΤ για δημιουργία πανικού. Οπως είπαν, προκαλούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν μέχρι και παιδιά.

Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ Α. Χοροζάνης είπε στο «Ρ»: «Συνεχίζεται ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων παντού και στα Μέγαρα, όπου με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, καλώντας όλους τους φορείς της πόλης, από το Εργατικό Κέντρο, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα για την κατάργηση των διοδίων».

«Η πόλη», όπως υπογράμμισε, «έχει μεγάλη ανεργία, τα εισοδήματα όλων έχουν μειωθεί πάνω από 60% και αυτήν τη στιγμή τα Μέγαρα έχουν γύρω - γύρω, απ' όλα τα σημεία, διόδια, για να πληρώνει ο κόσμος για την είσοδο και έξοδό του από την Εθνική Οδό. Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται και αυτήν τη στιγμή, παρόλη την τρομοκρατική επίθεση ενάντια στους κατοίκους των Μεγάρων, όπως διαπιστώθηκε σήμερα μετά από την αθωωτική δικαστική απόφαση. Δεν μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν καμία κατηγορία εναντίον μας. Η όλη προσπάθεια είναι μια πολιτική της κυβέρνησης για να εξυπηρετήσει τις ιδιωτικές εταιρείες που κερδοσκοπούν από τη χρησιμοποίηση των Εθνικών Οδών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν να απομυζούν το λαϊκό εισόδημα τα διόδια (2015-04-10 00:00:00.0)
Μαζικές εξορμήσεις για την κατάργηση των διοδίων (2014-03-25 00:00:00.0)
Η αστική Δικαιοσύνη ποινικοποιεί την πολιτική δράση (2011-02-27 00:00:00.0)
Νέα ποινική δίωξη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια (2011-02-03 00:00:00.0)
Αγώνας για την κατάργηση των διοδίων (2009-10-20 00:00:00.0)
Αντιμετωπίστηκαν ως «εχθρός - λαός» (2000-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ