Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Διαδήλωση στους δρόμους της Βέροιας και συγκέντρωση στην αντιπεριφέρεια Ημαθίας, πραγματοποίησαν χτες, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, οι οικοδόμοι της Νάουσας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ. Στη διάρκεια της κινητοποίησής τους, τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Νάουσας συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη στον οποίο επέδωσαν και το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, που αφορούν σε εργαζόμενους και άνεργους.

ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πρόγραμμα δράσης με πρώτο σταθμό τη 48ωρη απεργία, στις 12 και 13 Μάρτη, αποφάσισε, ομόφωνα, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας. Η Γενική Συνέλευση, που ήταν σε νόμιμη απαρτία με βάση το καταστατικό του Συλλόγου, αποφάσισε να γράφονται με ατομική τους αίτηση ισότιμα μέλη με πλήρη δικαιώματα και οι εργαζόμενοι με 5μηνη σχέση εργασίας. Εκλέχτηκε Εφορευτική Επιτροπή που αποφάσισε οι εκλογές για νέο ΔΣ του Συλλόγου να γίνουν στις 11, 12 και 13 Μάρτη.

ΟΣΕ: Παναττική 3ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, την ΕΕΣΣΤΥ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΓΑΙΟΣΕ, με εξαίρεση το προσωπικό που απασχολείται στην κυκλοφορία των τρένων στην κεντρική γραμμή (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) η οποία θα λειτουργήσει κανονικά. Η στάση θα γίνει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Στο πλαίσιο της στάσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το ΤΑΙΠΕΔ και συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου.

ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ: Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού είχε χτες αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Σωματείου Γυμναστών - Προπονητών νομού Αττικής. Συζητήθηκε το πολύ σημαντικό ζήτημα για τους εργαζόμενους γυμναστές, που δουλεύουν στα προγράμματα των δήμων, με συμβάσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα της ΓΓΑ. Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οι συμβάσεις της ΓΓΑ είναι 100% ανταποδοτικές, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αναγκάζεται πλέον να καλύπτει ο ίδιος την ασφάλισή του. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη αυτών των εργαζομένων στο ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ