Τετάρτη 5 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καταδίκη από δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους

Την ιμπεριαλιστική επέμβαση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, καταδικάζουν μια σειρά φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, υιοθετώντας είτε στα ΔΣ είτε σε Γενικές Συνελεύσεις τους σχετικό ψήφισμα του ΜΑΣ.

Ιδιαίτερα στο ψήφισμά τους σημειώνουν: «Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή της χώρας μαςστην προετοιμασία και υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή με τη διάθεση του ευρωΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας. Καταδικάζουμε την προσπάθεια εκφοβισμού στρατιωτών επειδή διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της χώρας μας με υποδομές και προσωπικό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει:

Στην Αθήνα οι Σύλλογοι Νοσηλευτικής και Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη οι Σύλλογοι: Φιλολογικού, Ψυχολογικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Θεολογίας, Ποιμαντικής, Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών, Φιλοσοφικής-Παιδαγωγικής, Γερμανικού, Ιταλικού, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Ιατρικής, Μουσικού, Πολιτικών επιστημών, Νομικής, Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού και Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Στην Πάτρα οι Σύλλογοι: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Φυσικού, Μαθηματικού, Βιολογικού, Χημικού και Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου.

Στην Κρήτη οι Σύλλογοι: ΣΔΟ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ και ΣΤΕΓ του ΤΕΙ, Μαθηματικού, Φιλοσοφικής και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου και Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου.

Στο Βόλο οι Σύλλογοι: Προσχολικής Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου.

Στην Ξάνθη ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνικής.

Στην Κοζάνη ο Σύλλογος Μηχανικών Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στα Γιάννενα οι Σύλλογοι: Φυσικού, Χημικού, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Παιδαγωγικού, Φιλολογικού, Βιολογικού, από τις Επιτροπές Αγώνα εστιακών φοιτητών Δουρούτης και Δόμπολης.

Στην Κέρκυρα οι Σύλλογοι: Αρχειονομίας, Ιστορικού- Μουσειολογίας, Μουσικού και Τμήματος Τεχνών Ηχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ