Τετάρτη 5 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση των καθηγητών αύριο στην Αθήνα

Σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 12 μ. καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Icon

Σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα προχωρούν αύριο, Πέμπτη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι καθηγητές, με αιχμή το ζήτημα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει για αύριο στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τις 2 και από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα και καλεί τις ΕΛΜΕ της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.

Οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν, επίσης, στην 48ωρη απεργία στις 13 - 14 Μάρτη, που έχει ήδη προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα της απεργίας και Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την επόμενη για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον κλάδο.

Στο μεταξύ, η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, ανέβαλε τις προγραμματισμένες για χτες «Επισκέψεις-συναντήσεις συνεργασίας» σχολικής συμβούλου της περιοχής του Χαλανδρίου με τους διευθυντές και τα σχολεία της ευθύνης της, με θέμα την «αυτοαξιολόγηση».

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Περικλής», «Γ. Σεφέρης» και Αμαρουσίου είχαν κηρύξει για χτες στάση εργασίας, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση των εκπαιδευτικών στην προωθούμενη αξιολόγηση, να μην περάσει η νέα προσπάθεια προώθησής της.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, εκπαιδευτικοί από τους παραπάνω συλλόγους και κλιμάκιο του ΠΑΜΕ επισκέφτηκαν τα σχολεία όπου είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις για την αξιολόγηση για χτες και σήμερα. Στη διάρκεια των επαφών επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα του κλάδου να αντιπαλέψει την πολιτική, που μέσω της αξιολόγησης προωθεί ό,τι αντιδραστικότερο στα σχολεία. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι τα στελέχη της εκπαίδευσης που υπηρετούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική δεν μπορούν να είναι μέλη των σωματείων και καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μπλόκο στις διαδικασίες προώθησης της «αυτοαξιολόγησης», σε ένταση της πάλης ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ