Πέμπτη 6 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συναντήσεις με την Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή

Με τον εκτελεστικό διευθυντή της οργάνωσης «American Jewish Committee», David Harris συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Για σήμερα προγραμματίζεται συνάντηση του D. Harris με τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η επίσκεψη του Αμερικανού παράγοντα δεν είναι άσχετη με τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τις θέσεις που επιδιώκουν να καταλάβουν μονοπώλια, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, την αναβάθμιση του ρόλου της που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση προς όφελος ελληνικών κεφαλαίων.

Θυμίζουμε ότι στα μέσα Γενάρη εκπρόσωποι ελληνο-αμερικανικών και αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων έκαναν κοινή επίσκεψη σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ για επαφές, ενώ ο Ελληνας ΥΠΕΞ στην επίσκεψή του το Γενάρη στις ΗΠΑ είχε συναντήσεις με στελέχη οργανώσεων και των δύο κοινοτήτων. Από κυβερνητικούς παράγοντες λέγεται ότι στις ΗΠΑ γίνονται ενέργειες, ώστε τα δύο λόμπι να συντονίζονται και να προωθούν πλέον μαζί διάφορες πρωτοβουλίες προς προώθηση κοινών συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ