Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Οι φοιτητές καταδικάζουν τη δράση της Χρυσής Αυγής

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να πατήσει πόδι στις σχολές του πανεπιστημίου στην Κομοτηνή και ήδη άρχισε τη «δράση» της στη Νομική. Μέλη της ΧΑ τρύπωσαν νύχτα στη Νομική και ζωγράφισαν τα φρικιαστικά της σύμβολα πάνω σε συνθήματα, αφίσες, πανό, ταμπλό και τοίχους.

Μετά από παρέμβαση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, οι φοιτητές με αποφάσεις τους καταδίκασαν τη φασιστική δράση και ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και καλούν σε απομόνωσή της. Ειδικότερα, οι φοιτητές του 3ου έτους Νομικής, του 1ου, 2ου και 3ου έτους Οικονομικών Επιστημών, του 1ου έτους Ιστορίας - Εθνολογίας, του 2ου έτους Κοινωνικής Διοίκησης και του 4ου έτους Πολιτικών Επιστημών, υιοθέτησαν το ψήφισμα του ΜΑΣ που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ξέρουμε το στόχο τους: Να χτυπήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα και να τρομοκρατήσουν κάθε νέο και νέα που σήμερα αγανακτεί και σηκώνει κεφάλι για την κατάσταση που ζει στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο, στη σχολή. Ξέρουμε το ρόλο τους: Είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος. Είναι το πιο βρώμικο όπλο των εκμεταλλευτών του λαού.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να τους τσακίσουν. Η οργανωμένη, συλλογική δράση, θα τους πνίξει! Αυτούς, τα αφεντικά τους, το σύστημα που τους θρέφει και τους "ταΐζει" με κάθε τρόπο. Η δολοφονική δράση τους και η σάπια ιδεολογία τους δεν θα περάσουν! Κάνουμε μπλόκο στους φασίστες σε κάθε σχολείο, σχολή, γειτονιά, χώρο δουλειάς! Να μην έχουν τόπο να σταθούν! Δυναμώνοντας τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ