Τετάρτη 12 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΟΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Αναμένοντας το... τέλος

Για μια ακόμη φορά ΕΟΕ και αθλητικές Ομοσπονδίες δεν φαίνεται να μαθαίνουν απ' τα παθήματά τους... Σε μια περίοδο που τα κυβερνητικά σχέδια δίνουν τη χαριστική βολή στον Αθλητισμό, όπου με πρόφαση την οικονομική κρίση η πολιτεία προσφέρει ψίχουλα ως κρατική χρηματοδότηση, Ολυμπιακή Επιτροπή και Ομοσπονδίες περιμένουν το... μάννα εξ ουρανού.

Την ώρα που (και) οι πολιτικές της συγκυβέρνησης όπως και οι αντίστοιχες που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια ρίχνουν τη χαριστική βολή στον Αθλητισμό παραδίνοντάς τον στα ιδιωτικά συμφέροντα και μετατρέποντάς τον σε επικερδή επιχείρηση για τους επιχειρηματίες και πολυτέλεια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, οι αρμόδιοι του ελληνικού Αθλητισμού αποφάσισαν (για πολλοστή φορά) να αναμένουν στο... ακουστικό τους. Ετσι η προγραμματισμένη για χτες (κατά τ' άλλα...) κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΟΕ και των Ομοσπονδιών με θέμα «Ο ελληνικός Αθλητισμός καταρρέει» αναβλήθηκε...

Αιτία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι μια νέα επικείμενη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού (ίσως την Πέμπτη) με την Ολυμπιακή Επιτροπή. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες και παρά τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έκαναν λόγο για μείωση των επιχορηγήσεων του 2014 σε ποσοστό 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (12 εκατ. έναντι 24) και τότε κάποιοι... ευελπιστούσαν στη συνάντηση με τον υφυπουργό. Η οποία όταν έγινε απλά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες χωρίς να αλλάξει κάτι. Στο διάστημα που μεσολάβησε ουσιαστική αντίδραση από τις Ομοσπονδίες δεν υπήρξε (ούτε και φυσικά από την ΕΟΕ) αφού για μια ακόμη φορά επαληθεύτηκε η απουσία ενός γενικότερου πλαισίου διεκδίκησης από τα αθλητικά όργανα που να αφορά τον Αθλητισμό ως δικαίωμα του λαού. Που με κρατική μέριμνα θα στηρίζεται με επιστημονικά καταρτισμένα προγράμματα, θα υπάρχει πλήρης αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και υλικοτεχνικής υποδομής, θα δώσει βάση στην αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής και του σχολικού αθλητισμού κ.τ.λ.

Αντίθετα, τακτικές όπως της παράδοσης άνευ όρων, του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», του κυνηγιού για την ανεύρεση χορηγών και ο διαχωρισμός των Ομοσπονδιών σε «πατρίκιους και πληβείους», ανάλογα με το πόσο πουλάει το κάθε άθλημα, ήταν που κυριάρχησαν με ευθύνη των ίδιων των Ομοσπονδιών και της Ολυμπιακής Επιτροπής. Μάλιστα, τώρα, τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα, με την Ομοσπονδία Ποδηλασίας (που χτες ανακοίνωσε αναστολή δραστηριοτήτων εξαιτίας της μείωσης των επιχορηγήσεων) να ανοίγει ...νέους ορίζοντες (και φυσικά να βάζει ...ιδέες) παραδίνοντας σε ιδιωτική εταιρεία τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ