Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μικρούς και μεγάλους

«Αγριος σπόρος»
«Αγριος σπόρος»
Σήμερα, Παρασκευή 14 Μάρτη ανεβαίνει στο «Ακροπόλ» το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου, «Αγριος Σπόρος». Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ανατρεπτικό και πικρά κωμικό κείμενο. Μία αυθαίρετη καντίνα τοποθετημένη σε μια απόμερη επαρχιακή παραλία, συρτάρια γεμάτα απλήρωτους λογαριασμούς, κλήσεις και χρέη. Ενας πατέρας, που προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην ελληνική πραγματικότητα του 2014 και να επιβιώσει μαζί με τη νεαρή κόρη του, μια παραλία, ένα μυστήριο το οποίο ψάχνει τη λύση του... Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις. Σκηνικά-Κουστούμια: Πάρις Μέξης. Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης. Φωτισμοί: Τσέζαρις Γκραουζίνις. Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Κίμωνας Κουρής, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 8.00 μ.μ.

  • Η παράσταση με τίτλο «Ξημερώνει Κυριακή», εμπνευσμένη, από την ιστορία των πολυτραγουδισμένων και διαχρονικών επιτυχιών του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου από τον ιστορικό δίσκο «ο Δρόμος» και το «Μίλα μου για λευτεριά», παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ενα μιούζικαλ, σε κείμενα Παναγιώτη Μπρατάκου - Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία Μάνου Πετούση. Μεγάλες επιτυχίες ακούγονται ζωντανά με ερμηνευτές τη Ρένα Κουμιώτη και τον Δημήτρη Μπάση και συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Παγιάτη. Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου, Μιχάλης Μητρούσης, Γιώτα Φέστα, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης. Τραγουδούν: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Στέλιος Κέλλερης, Νικόλας Μπράβος, Γιάννης Μωραΐτης, Γιώργος Νικητόπουλος, Μάυ Χάννα, Αμαλία Ασκορδαλάκη, Κέλυ Γιακουμάκη. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τις χορογραφίες η Αποστολία Παπαδαμάκη, τα κοστούμια η Δέσποινα Βολίδη, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης.
  • Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζεται η παράσταση «Πωλούνται δάκρυα ελιάς». Κείμενο-σκηνοθεσία-μουσική: Φένια Παπαδόδημα. Παίζουν: Μαρία Σκουλά, Φένια Παπαδόδημα. Σκηνικά-κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη.
  • «Στον ίσκιο της θυγατέρας» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη, η θεατρική ομάδα «Ονειρόδραμα», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία της ομάδας (μέχρι 25 Μάρτη). Οι ηθοποιοί Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου και Βασίλης Παπαλαζάρου, ανοίγουν το δρόμο για να περάσουν οι παραμυθένιοι ήρωες και να συναντηθούν με την πραγματική ζωή. Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης. Μουσική: Πάνος Δουκουμόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ