Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η συμφωνία δε διασφαλίζει ούτε τα ναυπηγεία, ούτε τους εργαζόμενους

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση για την πρόταση του Κόμματος για λιμάνια - ναυπηγεία

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
Μιλώντας χτες το απόγευμα σε συγκέντρωση των Τομεακών Οργανώσεων Βιομηχανίας και Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στον Πειραιά, με θέμα την πρόταση του Κόμματος για τα λιμάνια και τα ναυπηγεία, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σημείωσε τα εξής σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τη συμφωνία που ανακοινώθηκε για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού:

«Ο Σκαραμαγκάς, που ανήκει τώρα στους Αραβες, είναι στα πρόθυρα του λουκέτου, αφού έκλεισε το εμπορικό τμήμα των ναυπηγείων και οι εργαζόμενοί του είναι μήνες απλήρωτοι, σχεδόν άνεργοι. Η προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι επετεύχθη συμφωνία με τον επενδυτή, δεν μας εφησυχάζει. Φυσικά θα περιμένουμε και την πιο αναλυτική ενημέρωση στην Επιτροπή της Βουλής την Πέμπτη. Από ό,τι όμως φαίνεται από την πρώτη ενημέρωση, η λύση που συμφωνήθηκε αφορά μόνο το θέμα της παραλαβής των υποβρυχίων, δεν διασφαλίζει τα ναυπηγεία, που οδηγούνται σε απαξίωση και καταβαράθρωση στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ τσακίζονται οι εργαζόμενοι σε αυτά. Οι εργασίες που απομένουν να γίνουν στα υποβρύχια δεν θα διαρκέσουν για πολύ και δεν θα απασχολήσουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Τι θα γίνει με τις άλλες δραστηριότητες των ναυπηγείων; Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους; Ποιο θα είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς; Αλλωστε με τις ευλογίες της ΕΕ έγινε η συμφωνία για τη χρηματοδότηση και τη ναυπήγηση εκατοντάδων πλοίων στα ναυπηγεία της Ασίας, όταν στην Ελλάδα δε βαρά ούτε σφυριά».

  • Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη χτεσινή συγκέντρωση στον Πειραιά, καθώς και ρεπορτάζ από τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, θα δημοσιευτούν στο αυριανό φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ