Τρίτη 15 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Οχι δε γίνεται

Την αδυναμία της να εφαρμόσει τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας για τον περιορισμό της φετινής παραγωγής βαμβακιού σε νομαρχιακό επίπεδο, εκφράζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας.

Το υπουργείο Γεωργίας με διαταγές κατά κύματα μετά τις 18 του Απρίλη, επιχειρεί να βάλει τις Νομαρχίες να υλοποιήσουν τα διοικητικά μέτρα μείωσης της βαμβακοκαλλιέργειας. Στην εκ του πονηρού αυτή μεθόδευση του υπουργείου Γεωργίας αντέδρασε η Νομαρχία Καρδίτσας. Με σχετικό έγγραφό της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, η Νομαρχία Καρδίτσας:

  • Σημειώνει πως «είναι άκαιρη, άσκοπη και αδύνατη η εφαρμογή των συγκεκριμένων αποφάσεων και ως εκ τούτου ως ΝΑ αδυνατούμε να τις εφαρμόζουμε».
  • Γνωστοποιεί μια σειρά λόγους που καθιστούν αδύνατη την υλοποίηση των κυβερνητικών εντολών, θέτοντας ανάμεσα σε άλλα τις παρακάτω επισημάνσεις: Ηδη έχει ολοκληρωθεί η σπορά του βαμβακιού και έχει φυτρώσει σε μεγάλο ποσοστό. Κατά 95% οι αιτήσεις ΟΣΔΕ έχουν υποβληθεί στην ΕΑΣ Καρδίτσας και οποιαδήποτε μεταβολή στις εκτάσεις των αιτήσεων - δηλώσεων ΟΣΔΕ θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις, αν όχι ανυπέρβλητες δυσκολίες στην έγκαιρη και σωστή διεκπεραίωση του προγράμματος. Ο εναπομείνας χρόνος (αλλά και η έλλειψη προσωπικού) καθιστά αδύνατη την κλήση των παραγωγών για αλλαγή και διόρθωση των δηλωθεισών εκτάσεων.
  • Υπογραμμίζει πως οι αγρότες δε γνωρίζουν μέχρι σήμερα τα δικαιώματα έκτασης καλλιέργειας βαμβακιού, αφού δεν αναρτήθηκαν από τον Οργανισμό Βάμβακος καταστάσεις με το μέσο όρο των εκτάσεων της 5ετίας 1995-1999 και πως τα μέτρα περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας για να είναι εφαρμόσιμα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί και η όλη διαδικασία να είχε περατωθεί μέχρι το τέλος του Οκτώβρη του προηγούμενου έτους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ