Τρίτη 15 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Αντεπίθεση Κούλθαρντ

Αλλη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ καθώς τερμάτισε πρώτος στην πίστα «Σπίλμπεργκ» της Αυστρίας για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο Βρετανός οδηγός της ΜακΛάρεν, αν και ξεκίνησε έβδομος μπόρεσε να φτάσει στην πρώτη θέση και να την κρατήσει, αφήνοντας πίσω του τις δύο Φεράρι του Σουμάχερ και του Μπαρικέλο.

Από την εκκίνηση φάνηκε πως το Γκραν Πρι θα είχε αρκετό ενδιαφέρον, καθώς τέσσερα μονοθέσια αντιμετώπισαν πρόβλημα, μεταξύ αυτών και ο Μίκα Χάκινεν που ξαναμπήκε αλλά λίγο αργότερα εγκατέλειψε οριστικά. Στο 15ο γύρο ο Μοντόγια δεν άφησε τον Σουμάχερ να τον περάσει και βρέθηκαν εκτός πίστας. Αποτέλεσμα αυτής της κόντρας ήταν ο πρώτος να βρεθεί αρκετά πίσω και ο δεύτερος να εγκαταλείψει λίγο αργότερα.

Στα αξιοσημείωτα ήταν ο αποκλεισμός του Τρούλι καθώς προσπάθησε να μπει στον αγώνα ενώ το κόκκινο φως ήταν αναμμένο αλλά και η «προσπέραση» του Σουμάχερ επί του ομόσταυλό του Μπαρικέλο πριν το τερματισμό.

Στη βαθμολογία των οδηγών: Μ. Σουμάχερ 42, Κούλθαρντ 38 και Μπαρικέλο 18 ενώ στους κατασκευαστές η Φεράρι προηγείται με 60 βαθμούς έναντι 42 της ΜακΛάρεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ