Τρίτη 15 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ
Το μυαλό στον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟ έχασε στον τελικό από τη Μακάμπι, όμως γύρισε κιόλας σελίδα

To βλέμμα στο μέλλον... Αυτό είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στον Παναθηναϊκό μετά το φάιναλ φορ του Παρισιού, όπου οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο της ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ. Μπορεί το συναίσθημα της απογοήτευσης για την απώλεια του τροπαίου να είναι ακόμα έντονο, όμως όλοι στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι τα περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά. Και αυτό γιατί πλησιάζει η κρίσιμη ώρα για το Πρωτάθλημα Ελλάδας και εκεί η ομάδα θα πρέπει να πάει έχοντας καθαρό μυαλό. Πάντως, οι αναφορές, έστω και έμμεσες, για τη διαιτησία του Ντοριζόν δεν έχουν σταματήσει, κάτι που φάνηκε και κατά την άφιξη της αποστολής στην Ελλάδα: «Ξέρουμε τι έφταιξε και χάσαμε το τρόπαιο», είπε σιβυλλικά ο Ομπράντοβιτς για να συνεχίσει: «H Μακάμπι ήταν καλύτερη στο τέλος και κέρδισε. Είναι επιτυχία που για δεύτερη συνεχή φορά φτάσαμε στο φάιναλ φορ. Κάνοντας έναν απολογισμό της περσινής χρονιάς και της φετινής βλέπουμε ότι φτάσαμε στον τελικό και τούτο είναι σημαντικό. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν εκεί και με θέρμη μάς υποστήριξε ακόμη κι όταν χάναμε. Εχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι το Σάββατο με τον Ολυμπιακό και πρέπει να συγκεντρωθούμε για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

«Γκρίζα»... άμυνα

Κάτι τα φαλτσοσφυρίγματα των Ντοριζόν-Σάντσα, κάτι ο εκνευρισμός των παικτών και του προπονητή του Παναθηναϊκού και πολύ περισσότερο η δίψα για διάκριση των παικτών της Μακάμπι και η σπουδαία άμυνα που έπαιξαν, ήταν τα κυριότερα στοιχεία για τη νίκη στον τελικό με 81-67. Οι Ισραηλινοί μετά από 20 χρόνια κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο παίρνοντας έτσι και μια ρεβάνς για την περσινή τους ήττα από την ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για το καλύτερο αλλά ακόμα και όταν ανέτρεψε τη διαφορά του μείον 14 (37-23) δε φάνηκε να έχει τις λύσεις απέναντι στην κλειστή άμυνα των Ισραηλινών. Παράλληλα, στην επίθεση οι Χάφμαν και Μακντόναλντ δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα αφού οι Φώτσης και Ρέμπρατσα είχαν φορτωθεί νωρίς νωρίς με φάουλ.

ΠΑΟ: Φώτσης 15, Καλαϊτζής, Μποντιρόγκα 27, Ρέμπρατσα 4, Αλβέρτης 5, Μίντλετον, Κοχ 9, Τζεντίλε 3, Ρότζερς 2, Μπερκ 2.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Χάφμαν 21, Μπρίσκερ 3, Χένεφελντ 7, Πάρκερ 13, Μακντόναλντ 21, Σέλεφ 2, Μπερστάιν 5, Τσούρσιτς 4, Σαρπ 5.

  • Στο μικρό τελικό η Εφές Πίλσεν πέτυχε τη νίκη της... παρηγοριάς επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 91-85 και κατέλαβε την τρίτη θέση στη διοργάνωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ