Παρασκευή 28 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις αρχαιρεσίες, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στις εκλογές συμμετείχαν 3.050 εργαζόμενοι, 209 περισσότεροι από το 2012. Η παράταξη της ΔΑΣ έλαβε 2.530 ψήφους (από 2.330 το 2012), ποσοστό 85,33% και 15 έδρες στην κεντρική διοίκηση του Συνδικάτου.

«Οι εκατοντάδες εγγραφές το τελευταίο κυρίως δίμηνο και οι 3.050 συνάδελφοι που με την ψήφο τους κατέταξαν το Συνδικάτο σαν ένα από τα πιο ισχυρά και μαζικά, ταξικά Συνδικάτα της χώρας, δίνουν σε όλους εμάς που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης για ακόμη δυο χρόνια, αισιοδοξία, ενθουσιασμό, δύναμη αλλά και την ευθύνη να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερα βήματα για την ανασύνταξη του κινήματος», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ξεχωριστή αναφορά κάνει το Συνδικάτο στη «συμμετοχή των νέων σε ηλικία συναδέλφων, ιδιαίτερα όσων εργάζονται με το καθεστώς της μαθητείας και των προγραμμάτων κατάρτισης, τόσο στην οργάνωση των εκλογών, όσο και στην ίδια την εκλογική διαδικασία». Σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Η επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του κλάδου να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση της ταξικής γραμμής του Συνδικάτου το επόμενο δύσκολο χρονικό διάστημα, που η αντεργατική επίθεση θα ενταθεί, με στόχο όσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Η καταδίκη των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που εκφράστηκε στις εκλογές για όλα τα όργανα του μεγαλύτερου Συνδικάτου του κλάδου, δείχνει το δρόμο για την ουσιαστική αλλαγή των συσχετισμών που πρέπει να συντελεστεί σε όλα τα σωματεία, προκειμένου να προχωρήσει η ανασύνταξη του κινήματος και να απαλλαγούμε από τα δεκανίκια της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ