Παρασκευή 4 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα για συλλογική αντίσταση στην «αξιολόγηση»

Να ακυρωθεί στην πράξη, μέσα από μαζικές, συλλογικές διαδικασίες, η «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων, καλεί με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ. Με το ν. 4250/2014, σημειώνει η Γραμματεία, «η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά, εκτός των άλλων, σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων».

Οπως σημειώνεται, «(...) η κυβέρνηση και το αστικό κράτος έρχεται με την αξιολόγηση να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει με αυταρχικότερα εργαλεία τους εργαζόμενους δημόσιους υπαλλήλους, να αναδείξει τα νέα επίλεκτα κρατικά στελέχη της διοίκησης. Τους σκοπούς αυτούς υπηρετούν οι ποσοστώσεις (...) οι κατηγοριοποιήσεις (...) και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.

Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι και με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης (...) και με τις τωρινές τροποποιήσεις του θα επιλέγονται σε θέσεις ευθύνης οι πιστοί υλοποιητές της κυβερνητικής πολιτικής. Κρύβει ότι τα φαινόμενα της αποσάθρωσης δημόσιων υπηρεσιών, κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα και της μη κάλυψης των κοινωνικών αναγκών οφείλονται στη δικιά της πολιτική».

Η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν το νομοθετικό πλαίσιο της «αξιολόγησης», να απορρίψουν την «ανθρωποφαγία» που θέλουν να επιβάλουν μεταξύ των εργαζομένων και με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες να διεκδικήσουν: Κατάργηση του νόμου 4250, να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει, να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων, να μη συμμετάσχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση, να μη γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ