Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συνεχίζουν τις αντιδράσεις ενάντια στην «αξιολόγηση»

Από τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή
Από τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή
Απεργούν αύριο οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία. Στο μεταξύ, με την παρέμβαση των ΜΑΤ που ανέλαβαν να εξασφαλίσουν ότι οι σχολικοί σύμβουλοι θα μπουν στο υπουργείο, ολοκληρώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ένα ακόμα σεμινάριο επιμόρφωσης στελεχών για την αξιολόγηση. Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας δήλωνε ότι ολοκληρώθηκε «με επιτυχία» το τέταρτο σεμινάριο επιμόρφωσης των Στελεχών Εκπαίδευσης. Εξω από το υπουργείο έγιναν και το Σαββατοκύριακο συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών, που εξέφρασαν για μια ακόμα φορά την αντίθεσή τους στην «αξιολόγηση».

Κατά τη συζήτηση για την εκτίμηση των εξελίξεων στο χτεσινό ΔΣ της ΔΟΕ, από πλευράς του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ασκήθηκε κριτική στις παρατάξεις που δεν ανταποκρίθηκαν στις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου. Από τις υπόλοιπες παρατάξεις υπήρξαν γενικόλογες διατυπώσεις για πάλη ενάντια στην αξιολόγηση, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας δηλώνει υπέρ μιας «καλής» αξιολόγησης, η οποία όμως δεν μπορεί να υπάρξει στο σημερινό πλαίσιο.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών χαιρέτισε τη συμμετοχή του κλάδου στην απεργία της Παρασκευής και στους αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση, τονίζοντας τις ευθύνες της πλειοψηφίας που ξεκόβει το ζήτημα από τις γενικότερες εξελίξεις. Μεταξύ άλλων, πρότεινε συνέχιση του μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης στην πράξη, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και επανέλαβε ότι τα στελέχη της εκπαίδευσης που από το ρόλο που τους έχει ανατεθεί είναι ενάντια στις αποφάσεις και τα συμφέροντα του κλάδου, δεν έχουν θέση στα σωματεία.

Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΟΕ επιφυλάχτηκε για τη λήψη μέτρων ενάντια στα στελέχη εκπαίδευσης και μετέθεσε τη σχετική συζήτηση σε άλλη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ