Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΕ - ΟΤΑ
Στο τραπέζι τα προβλήματα και ο τρόπος επίλυσής τους

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα, αλλά και γενικότερα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, αναμένεται να τεθούν στο «τραπέζι» των εργασιών του 30ού τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ), που ξεκινά σήμερα στη Χίο.

Τουλάχιστον αυτό προτίθενται να κάνουν οι σύνεδροι που πρόσκεινται στην παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) - το συνδυασμό που υποστηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο - ταυτόχρονα με την ανάδειξη του ταξικού προσανατολισμού που πρέπει να έχει ο αγώνας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ώστε να έχει και αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά, η παράταξη υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, την ανάγκη «να γίνει πλατιά συνείδηση ότι τα προβλήματα των εργαζομένων δε λύνονται χωρίς ουσιαστική αμφισβήτηση και αντιπαράθεση με τις πολιτικές και τα μέτρα που αποσκοπούν στην αύξηση των κερδών του κεφαλαίου». Οπως δε λύνονται - συμπληρώνει η παράταξη - με λογικές της «κοινωνικής συναίνεσης», οι οποίες διακατέχουν και την ηγεσία της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι διεκδικήσεις που θα προβάλλει η παράταξη στο συνέδριο, κάτω από το πλαίσιο της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, κόντρα «στο συμβιβασμό και τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό», σε ό,τι αφορά τον κλάδο, είναι: Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικά των δημοσίων και κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσιών. Μόνιμη σταθερή δουλιά με ενιαία σχέση εργασίας, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και των «απασχολήσιμων» για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων. Θέσπιση 35ώρου - 5νθήμερου - 7ώρου για όλους και 35ώρου - 5νθήμερου - 6ώρου για τα βαριά και ανθυγιεινά. Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μπει τέρμα στην ανταποδοτικότητα και στις πρόσθετες φορολογήσεις των δημοτών, καθώς και να αποτραπεί η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ