Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Το Μάη τα τελικά αποτελέσματα

Η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων επενδυτών

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Το Μάη αναμένεται να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των γενικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην Ινδονησία, την τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου (με πληθυσμό 240 εκατομμύρια και πάνω από 50% κάτω των 30 ετών) και μία από τις αναδυόμενες καπιταλιστικές οικονομίες.

Επικρατέστερη δύναμη θεωρείται το PDI-P (Indonesian Democratic Party of Struggle) με ηγέτη τον Τζόκο Γουϊντόντο που σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα συγκεντρώνει σχεδόν 20%. Ακολουθούν το κόμμα «Golkar» του επιχειρηματία Αμπουριζάλ Μπάκριε με 15%, το «Great Indonesia Movement» του πρώην στρατηγού Πραντογούο Σουμπιάντο με 12% και το «Democratic Party» από όπου προέρχεται ο σημερινός Πρόεδρος της χώρας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο, με 10%.

Στις εκλογές πήραν μέρος 12 κόμματα, ενώ η συμμετοχή φέρεται να έφτασε το 75%. Τα αποτελέσματα θα δώσουν ώθηση σε διεργασίες και ενόψει των προεδρικών εκλογών (θα γίνουν στις 9 Ιούλη) καθώς όποιος δε συγκεντρώνει το 25% του συνόλου των ψήφων ή το 20% των βουλευτικών εδρών, δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αυτές παρά μέσα από συνασπισμό κομμάτων.

Η Ινδονησία, μαζί με το Μεξικό, την Τουρκία και τη Νιγηρία συνθέτουν - σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές - τους λεγόμενους «MΙΝΤ's» (Μexico, Indonesia, Nigeria, Turkey), που συγκεντρώνουν μια σειρά χαρακτηριστικά ευνοϊκά για τις επενδύσεις μονοπωλίων. Πρόσφατα, ο βρετανικός «Guardian» έγραφε για αυτές ότι «έχουν όλες μεγάλους και αυξανόμενους πληθυσμούς με αρκετό δυναμικό νέων εργαζομένων. Αυτό θα τις βοηθήσει να αναπτυχθούν γρήγορα, όταν η γήρανση και η συρρίκνωση του πληθυσμού θα οδηγήσει σε μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες -και στην Κίνα- στις δεκαετίες που έρχονται. Και βρίσκονται σε καλές γεωγραφικές θέσεις, έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν το προβάδισμα στις μεγάλες αγορές που βρίσκονται δίπλα, με την Ινδονησία να βρίσκεται κοντά στην Κίνα, στην Τουρκία, στην ΕΕ και το Μεξικό στην πόρτα των ΗΠΑ...»

Σήμερα, η Ινδονησία είναι μέλος των G-20, ενώ μεταξύ όσων έχουν επενδύσει στη χώρα συγκαταλέγονται κεφάλαια από ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Κορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ